Mika Häkkinen: Leclerc osoitti kypsyytensä Monzassa, peräkkäisillä osakilpailuvoitoilla voitetaan mestaruuksia

Mika Häkkinen analysoi Unibetin kolumnissaan Italian osakilpailua, jossa Charles Leclerc jatkoi Spassa alkanutta voittokulkuaan.

Nuori kuljettaja puolusti onnistuneesti paikkaansa molempia Mercedes-kuskeja vastaan.

Viikonloppu tullaan muistamaan myös farssiksi muuttuneista aika-ajoista, joissa kuskien hidastelu ratkaisi osin paalupaikan.

Katso tästä muut Mika Häkkisen kolumnit.

*****

Charles Leclercin Italian osakilpailun voitto oli vaikuttava esitys. Hän suoriutui loistavasti Mercedes-kuskien painostuksen alla. Hän on vain 21-vuotias ja ajaa toista kauttaan Formula ykkösissä, mutta hän osoitti kypsyytensä selvittämällä paineet ja puolustamalla johtopaikkaansa jokaista hyökkäystä vastaan.

Voitto Ferrarilla Monzassa on hetki, jota nuori mies ei unohda koskaan. Voitto oli tärkeä hänelle, tallille ja Sebastian Vettelille. Ykkössija tuli vain viikko Belgian voiton jälkeen, joten Charlesin asema Ferrarin parhaiten suoriutuvana kuljettajana vahvistui.

Span voitto toi Charlesille nostetta, ja Monzassa hän hyödynsi sitä ja jatkoi ajoaan kärjessä. Menestyksen siirtäminen kisasta toiseen on tapa, jolla voitetaan mestaruuksia.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on nyt tilanteessa, jossa ykköskuski Sebastian on jäämässä tallin nuoren kakkoskuskin jalkoihin. Se saattaa aiheuttaa jännitteitä tallin sisällä.

Sebastian on kuitenkin kypsä kilpakuljettaja, ja nelinkertaisena maailmanmestarina hän tietää, että jokaisen uraan mahtuu hyviä ja huonoja hetkiä.

Sebastianin kilpailu ei mennyt hyvin, joten hän ei voinut edes auttaa Charlesia puolustautumaan Mercedes-kuskeja vastaan. Olen varma, että Sebastian ymmärtää Charlesin tehneen loistavaa työtä ja että hänen itsensä on palautettava maineensa voittamalla pian.

Tuomariston uusi linja oikea

Mediassa on keskusteltu tuomariston päätöksestä olla rankaisematta Charlesia, joka puolusti sijaansa aggressiivisesti toisessa shikaanissa kierroksella 23.

Sen seurauksena Lewis Hamilton ajautui nurmelle eikä osuma ollut kaukana. Itse tykkään ajaa täysillä, ja uskon kaikkien tietävän, että arvostan kovaa kilvanajoa.

Kanadassa viiden sekunnin aikarangaistus pilasi Sebastian Vettelin ja Lewis Hamiltonin hienon taistelun täysin, joten tuomaristo on selvästi päättänyt antaa kuljettajien ajaa kilpaa ja jakaa rangaistuksia vain, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

Sunnuntaina tuomaristo päätti näyttää Charlesille mustavalkoista varoituslippua, joka vastaa jalkapallon keltaista korttia. Mielestäni päätös oli oikea.

Charles tiesi, ettei voisi toistaa temppuaan, ja Lewis tiesi saman. Silti järjestys pysyi ennallaan.

Ferrarilla aika-ajo oli mielestäni kilpailua ratkaisevampi kuljettajien voimasuhteiden osalta. Aika-ajojen viimeisessä osiossa Charles hyötyi Sebastianilta saamastaan vetoavusta ja ajoi nopeimman kierroksen.

Viimeisten yritysten aikana Charlesin oli tarkoitus auttaa Sebastiania. Charles ei kuitenkaan tehnyt niin. Kuskien hidasteltua kaikki eivät ehtineet toiselle nopealle kierrokselle.

Sebastian ei ollut tyytyväinen, ja olen varma, että asiasta keskustellaan tallin sisällä.

Renaultille kauden paras tulos

Suurin osa huomiosta kiinnittyi Charlesin, Lewisin ja Valtteri Bottaksen kärkitaisteluun, joten oli helppo unohtaa, miten vahvan kilpailun Renault ajoi Monzassa.

Daniel Ricciardon neljäs ja Nico Hülkenbergin viides sija olivat ranskalaistallille ja etenkin kuskeille kuin minivoitto.

Danielin kausi on ollut vaikea. Hän päätti lähteä Red Bullilta ja on joutunut näkemään entisen tallikaverinsa Max Verstappenin voittavan kaksi kilpailua.

Sunnuntain tulos tekee hänelle varmasti hyvää. Samoin Hülkenbergille, jonka Esteban Ocon korvaa ensi kaudella. Positiivinen tulos on hyväksi, kun hän miettii tulevaisuuttaan Formula ykkösissä.

Seuraavaksi Singaporeen

Monzassa oli helppo nähdä, miten vahvaksi Ferrarin hybridimoottori on tullut. Edes DRS:n avulla kumpikaan Mercedes ei päässyt suorilla ohi.

Mercedes hallitsi kauden ensimmäisiä kahdeksaa kilpailua. Viimeisissä kuudessa kisassa Mercedes, Red Bull ja Ferrari ovat kukin voittaneet kahdesti.

Mestaruussarja tuntuu aivan erilaiselta. Meillä onkin hyvä syy odottaa seuraavaksi ajettavaa Singaporen osakilpailua innolla.

Lewis ja Sebastian ovat kumpikin voittaneet Singaporessa neljästi, kun taas Valtterin, Charlesin ja Maxin voitto odottaa yhä.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Red Bull, Mercedes ja Ferrari ovat kaikki voittaneet siellä. Kun miettii nykyistä tilannetta, mitä tahansa voi tapahtua.

Formula ykkösissä eletään jännittäviä aikoja.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here