Uusi korimalli tarjolla Hyundai i30-perheeseen

Hyundai

16.7.2017 21.10

Vuoden 2016 lopulla esitellyn Hyundai i30 (5-ov) hatchbackin ja vuoden 2017 alussa paljastetun i30 Wagonin jälkeen Hyundai kasvattaa mallisarjaa täysin uudella i30 Fastbackilla.

Uuden i30 Fastbackin alustaa kehitettäessä ajo-ominaisuuksien painotus on ollut erilainen kuin muissa korimalleissa. Korin madaltamisen lisäksi jousituksen jäykkyyttä on lisätty 15 prosenttia.
 
Moottoriksi i30 Fastbackiin on tarjolla aluksi kaksi iskutilavuudeltaan pientä, tehokasta ja taloudellista bensiinimoottoria.

Asiakkaat voivat valita nelisylinterisen ahdetun 1,4 T-GDI:n, joka kehittää 103 kW (140 hv) tai kolmesylinterisen ahdetun 88 kW (120 hv) tehoisen 1,0 T-GDI:n.
 
Suuremman moottorin kanssa voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston. Jälkimmäistä voi käyttää joko automaattivaihteiston tavoin tai manuaalina vaihtamalla vaihteita itse.

Pienemmän moottorin yhteyteen tulee aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Kaikissa voimalinjoissa on vakiona taloudellisuutta parantava integroitu moottorin sammutusjärjestelmä ISG (Integrated Stop and Go).

Vakiona automaattina hätäjarrutusjärjestelmä

 
Muiden i30-mallien tapaan myös i30 Fastback tarjoaa viimeisimmät aktiivista turvallisuutta lisäävät järjestelmät kaikkien saataville.

Uusi i30-mallisto sai juuri 5 tähteä Euro NCAP-törmäystestissä. Vakiovarusteena ovat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti- ja avustin, törmäysvaroitin, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä ja kaukovaloassistentti.
 
Saatavissa ovat lisäksi kaistanvaihtoavustin, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, nopeusrajoituksen tunnistusjärjestelmä ja mukautuva vakionopeussäädin.
 
Uuteen i30 Fastbackiin saa lisävarusteena 8-tuumaisella kelluvalla kosketusnäytöllä varustetun uuden sukupolven navi-järjestelmän, jossa on moderni yhdistettävyys.

Järjestelmä tarjoaa kaikki navigointi-, media- ja yhteystoiminnot, kuten Apple Carplayn, Android Auto -valmiudet ja Live Services -palvelut. Saatavana on myös älypuhelimen Qi-standardin mukainen langaton lataus.
 
Uusi i30 Fastback esitellään yleisölle syksyllä Frankfurtin IAA autonäyttelyssä ja uutuusmalli tullaan näkemään Suomessa ensi vuoden alussa.

Edellinen artikkeliF1: Dramaattinen päätös Silverstonen kisassa – Bottas ja Räikkönen palkintopallille
Seuraava artikkeliVideo: Hurvittelua todella harvinaisella ja arvokkaalla AMG-Mersulla

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here