Uusi Fiat Tipo ja Tipo Cross nyt Suomessa — halvin versio maksaa reilusti alle 20 000 €

Uusi Fiat Tipo saapuu nyt myös Suomen Fiat-malliston valikoimaan. Uusi Tipo on uudistunut muotoilun, malliversioiden, ajokokemuksen, teknologian, varusteiden sekä uusien tehokkaampien ja ympäristöystävällisempien moottorien osalta.

Samalla mallisto täydentyy Tipon uudella crossover-mallilla, Tipo Crossilla.

Tipo-mallisto rakentuu kolmen eri korityypin ympärille: 5-ovinen hatchback, Cross ja Station Wagon (farmari). Tipon 5-ovinen hatchback on saatavana kahdella, Cross kolmella ja Station Wagon neljällä eri varustetasolla.

Ulkoisen muotoilun kohokohtina ovat uusi etumaski ja säleikkö, jota Fiatin uusi logo hallitsee. Tipo on samalla toinen Fiat-malli, joka käyttää uutta logoa, seuraten äskettäin julkistettua uutta sähköistä Fiat 500 -mallia.

Ajovalot on uudistettu kokonaan sekä edessä että takana. Myös etupuskuri on kokonaan uudistettu lisäämällä siihen ”Ice Matte” -harjattu kromiviimeistely.

Fiat Tipo Hatchback. Kuva Fiat.

Digimittaristo

Uuden Tipon matkustamo on myös kokenut merkittäviä uudistuksia. Näitä ovat esimerkiksi istuinten uudet kangasverhoilut sekä konfiguroitava 7 tuuman digitaalimittaristo, joka korvaa perinteisen analogisen kojetaulun.

Uuden ja innovatiivisen digitaalimittariston avulla on helpompi seurata ajotietokoneen tietoja, multimediaa ja puhelintoimintoja. Lisäksi kojelauta on varustettu uudella UConnect 5 -infotainment-järjestelmällä sekä 10,25 tuuman kosketusnäytöllä.

Tavaratilan tilavuus on 5-ovisessa hatchbackissa sekä Crossissa 440 litraa ja Station Wagonissa 550 litraa.

Fiat Tipo Wagon. Kuva: Fiat.

Uusi Tipo Cross

Ensisilmäyksellä Tipo Cross on selvästi perus-Tipoa leveämpi, ja uusi säleikön muotoilu ulottuu ajovalojen alle ja on selvästi korkeampi.

Tipo Crossin korkeutta on nostettu lähes 4 cm, jonka vuoksi myös jousitus ja rengasvalikoima on uusittu.

Uusi Tipo Cross tarjoaa korkeamman ajoasennon ja helpottaa autoon nousua ja siitä poistumista. Lisäksi suunnittelussa on otettu huomioon perheiden tarpeita, kuten lasten helppo asettaminen takaistuimille ja lukuisat käytännölliset säilytystilaratkaisut pienille tarpeellisille tavaroille.

Fiat Tipo Cross. Kuva: Fiat.

Uudet turvajärjestelmät

Muotoilun ohella Tipon teknologia ja varusteet ovat uudistuneet merkittävästi. Uusi Tipo on varustettu esimerkiksi laajalla valikoimalla ADAS-järjestelmiä, kuten liikennemerkkien tunnistus, älykäs nopeusavustin, kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvonta, mukautuvat kaukoajovalot ja katvealueen tunnistin/varoitin.

Lisäksi Tipon varusteista löytyy pysäköintitutkat, avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys sekä nopea langaton älypuhelimien laturi.

Katso tästä muita Fiat-juttuja.

Uuden Tipon Infotainment-järjestelmä käyttää helppoa, intuitiivista ja muokattavaa Android Auto -käyttöjärjestelmää.

Uconnect 5 -järjestelmä mahdollistaa sekä Apple CarPlay- että Android Auto -palveluiden ja ominaisuuksien käyttämisen langattomasti uuden kosketusnäytön avulla.

Lisäksi uuden järjestelmän avulla on mahdollista liittää kaksi puhelinta samanaikaisesti Bluetoothin kautta (esim. oma ja työpuhelin). Takana matkustavat voivat myös hyödyntää takakeskikonsolin usb-porttia, jonka kautta latautuvat niin tabletit kuin puhelimetkin.

Fiat Tipo Cross. Kuva: Fiat.

Tehokkaammat ja ympäristöystävällisemmät moottorit

Uuden Tipon moottorivalikoima on päivittynyt kokonaan. Bensiinimoottorien osalta on valittavissa 100 hevosvoiman 1.0 GSE T3 -moottori.

Uusi kolmisylinterinen moottori tuottaa 100 hevosvoiman tehon ja jopa 190 Nm:n vääntömomentin. 1.0 GSE T3 -moottori on osa FireFly Turbo -moottoriperhettä. Uuden Tipo-malliston CO2-päästöt vaihtelevat korityypistä ja mallista riippuen 125 g/km ja 131 g/km välillä.

Myös manuaalivaihteisto on uudistunut. Vetopaino kaikissa malleissa on 1 500 kg.

Uuden Tipon hinnat alkavat 5-ovisen hatchbackin osalta 18 390 eurosta, Station Wagonin osalta 18 990 eurosta ja Crossin osalta 22 590 eurosta.

Uusi Tipo on nyt myynnissä Fiat-jälleenmyyjillä ja ensimmäiset asiakastoimitukset ovat jo alkaneet.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here