Uudistunut Subaru XV 2.0 on kohta täällä

Uuden Subaru XV -mallin Global -perusrakenne vaimentaa Subarun tiedotteen mukaan törmäysenergiaa 40 prosenttia edellistä perusrakennetta tehokkaammin.

Lisäksi ohjaamoa suojaava turvakori on suunniteltu siten, että nokkakolaritilanteessa moottori ja vaihdelaatikko ohjautuvat hallitusti korin alle.

Subaru XV:n nelisylinterinen kaksilitrainen moottori poistui hetkeksi tuotannosta tehtaan tuotantolinjojen uudelleen järjestelyjen takia. Nyt tämä bensiinikäyttöinen 2,0-litran 16-venttiilinen bokserimoottori on jälleen saatavilla.

Polttoaineen suoraruiskutuksella varustetun bokserimoottorin huipputeho on 110 kW (150 hv)/5600-6000 r/min ja sen maksimivääntö 194 Nm (4000 r/min).

Moottorin vakiovaihteisto on portaaton Lineartronic-vaihteisto, jonka sisälle rakennettu sähkömoottori antaa jo liikkeelle lähdettäessä 16,7 lisähevosvoimaa sekä 66 Nm edestä lisävääntöä.

Kuva: Subaru.

Sähkömoottorin avulla XV:n huipputeho nousee 167,7 hevosvoimaan ja maksimivääntö 260 Nm:iin.

Lisätehoa jakaa auton tavaratilan alle sijoitettu 118,4 voltin akkupaketti, joka latautuu automaattisesti ajon ja moottorijarrutuksen aikana.

Lisäteho parantaa auton kiihtyvyyttä, auttaa ohituksissa sekä myös vähentää moottorin polttoaineenkulutusta. Uudistuneen moottorin yhdistetty (WLTP) keskikulutus on 7,9 l/100 km.

Lineartronic-automaattivaihteiston yhteyteen liittyy automaattisesti maastoajo-olosuhteisiin kehitetty X-Mode -järjestelmä.

X-Mode yhdessä XV:n 22,1 sentin maavaran kanssa helpottavat ajamista hankalissa keli- tai maastoajo-olosuhteissa.

Järjestelmä kontrolloi muun muassa jyrkissä nousuissa kuljettajan kaasu- ja jarrupolkimien sekä vaihteiston käyttöä. Järjestelmä sisältää myös mäkilähtöavustimen.

Viisi millimetriä matalammalle rakennettu painopiste parantaa yhdessä jousituksen ja korijäykkyyden kanssa auton ajettavuutta ja käsiteltävyyttä kaikissa ajotilanteissa.

Subarun ohjaus on rakennettu reagoimaan äkkitilanteissa äärimmäisen nopeasti, jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin.

Kuva: Subaru.

Uusi väri ohjaamon paneeleihin

Mustan verhoilun rinnalle Subaru esittelee myös uuden verhoiluvaihtoehdon, jossa istuinten reunojen väri on luonnonvalkoinen oransseilla tikkauksilla.

Myös ohjaamon paneeleihin on tarjolla uusi vaihtoehto. Perinteisen hopean rinnalla on valittavissa hiiliterästä jäljittelevä pronssinvärinen pinta.

Törmäystilanteiden varalta XV on varustettu etuturvatyynyillä, sivuturvatyynyillä edessä, turvaverhoilla ja kuljettajan polviturvatyynyllä.

XV:ssä on myös peräänajotilanteissa niskan nyrjähdystä vaimentavat etuistuimet ja pääntuet kaikissa istuimissa.

Korkeussäädettävissä etuistuinten turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet.
Esikiristin pitää matkustajan tiukasti kiinni istuimessa, ja voimanrajoitin pienentää rintakehään kohdistuvaa painetta. Takaistuimella on kolmipisteturvavyöt ja isofix-kiinnitysjärjestelmä.

Tavaratilan alle sijoitetusta akustosta huolimatta XV:n tavaratilan tilavuus on pysynyt ennallaan 385 litrassa (VDA). Takaistuimen selkänojat eteen kaadettuna tila kasvaa 1310 litraan (VDA).

Kuva: Subaru.

Kolme varustetasoa

Subaru XV 2.0:n kolme varustetasoa ovat Active, Ridge ja Summit. Malliston perusvarusteita ovat muun muassa neliveto, portaaton vaihteisto ja törmäyksiä ehkäisevä järjestelmä, joka käyttää hyväkseen CMOS-teräväpiirtostereokameraa ja 3D-kuvaprosessoria.

Palkittu järjestelmä ennakoi liikennetilanteita, estää törmäyksiä sekä peräänajoja.
Järjestelmällä on värinäkö, jolla se tunnistaa muun muassa syttyvän jarruvalon ja osaa erottaa toisistaan jalankulkijat, pyöräilijät ja autot.

Subarun adaptiivinen vakionopeudensäädin ja törmäyksiä estävä järjestelmä huolehtivat yhdessä siitä, että välimatka edellä ajavaan pysyy turvallisena ja auto pysyy omalla ajokaistalla.

Kilpailijoista poiketen Subarun törmäyksenestojärjestelmä pystyy estämään peräänajon nopeudesta 50 km/h ja tekemään hätäjarrutustoiminnon vielä 70 km/h nopeudessa.

Useimmista järjestelmistä poiketen järjestelmä myös tallentaa mustan laatikon tavoin törmäystä edeltävää jarrutusjärjestelmää käytettäessä onnettomuustilanteessa auton tietoja. Järjestelmä ei tallenna keskusteluja tai muita äänitietoja.

Muita perusvarusteita ovat muun muassa ohjaukseen reagoivat bi-led-ajovalot, lämmitettävä ohjauspyörä, kaistanvaihtovilkku, kauko-ohjattu keskuslukitus, automaattinen ilmastointi, sadetunnistin, sähkölämmitteiset sivupeilit, sähköinen käsijarru, mäkilähtöavustin, peruutuskamera ja bluetooth-handfree-toiminto.

Subaru XV:n kojelaudan keskellä on vakiona kaikissa malleissa 8-tuumaa suuri nelivärinen kosketusnäyttö, johon voi liittää kaapeliyhteydellä usb-portin kautta Apple CarPlay- ja Android Auto -älypuhelintoiminnot ja hyödyntää sen jälkeen älypuhelimeen ladattuja applikaatioita.

Auton perusvarusteisiin kuuluu myös Subarun Vehicle Dynamics Control (VDC) -luistonesto- ja ajonvakautusjärjestelmä, joka varmistaa, että XV käyttäytyy kuljettajan käskyjen mukaisesti.

Jos auto lähestyy ajovakauden rajoja, ajonvakautusjärjestelmä säätää nelivedon voimanjakoa, moottorin tehoa sekä jokaisen pyörän jarrutusta ja auttaa näin kuljettajaa pitämään auton halutussa suunnassa.

Kuva: Subaru.

Hinnat alkaen 40 966 euroa

Ridge- ja Summit -varustetasot tuovat mukanaan muun muassa alumiiniset poljinpinnat ja lämmitettävän ohjauspyörän sekä joukon kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten ympäristöä valvova tutkajärjestelmän, joka varoittaa kuljettajaa sivupeileihin asennettujen varoitusvalojen avulla takaa ja kuolleista kulmista lähestyvistä ajoneuvoista.

Samoja sensoreita käyttää hyväksi myös XV:n risteävän liikenteen järjestelmä, joka varoittaa kuljettajaa peruuttamasta takaa sivulta lähestyvän ajoneuvon eteen. Järjestelmä valvoo auton molempia sivuja.

Katso tästä muita Subaru-juttuja.

Summit-varustetaso tuo lisäksi mukanaan muun muassa nahkapenkit, sähkösäätöisen kattoikkunan, kahdeksaan asentoon sähköisesti säädettävissä olevan kuljettajan istuimen sekä kosketusnäyttöön navigointijärjestelmän kolmen vuoden karttapäivityksillä.

Subaru XV 2.0 hinnat

  • XV 2.0 Active 40 966 euroa
  • XV 2.0 Ridge 42 162 euroa
  • XV 2.0 Summit 46 811 euroa

Uudistunut Subaru XV 2.0 lanseerataan valtuutetuilla Subaru-jälleenmyyjillä Suomessa 17. huhtikuuta.

Lisätietoja ja XV 2.0:n tarkemmat tekniset tiedot osoitteesta www.subaru.fi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!