Uudistunut Kia Niro sai hinnat

Kia esittelee uudistuneen Niro-hybridi-crossverin Suomessa syyskuussa. Niro on saatavana hybridinä, ladattavana hybridinä sekä sähköisenä versiona. Nyt ensiesittelyssä ovat uudistuneet versiot suosituista hybridi- ja pistokehybridimalleista.

Vuodesta 2016 lähtien Niroa on myyty maailmanlaajuisesti yli 270 000 kappaletta, näistä Euroopassa yli 100 000 autoa. Vuonna 2018 Niro oli Euroopassa Kian viidenneksi myydyin malli, jonka myynnin kasvu oli 33 prosenttia. Myydyistä autoista oli 34 642 hybridejä ja 9 951 pistokehybridejä. Mallisto laajeni täyssähköisellä e-Nirolla vuoden 2018 lopulla.

Niro-hybridissä on 1,6-litrainen suorasuihkutusmoottori sekä sähkömoottori, jonka parina on hybridiversiossa 1,56 kWh:n ja ladattavassa hybridissä 8,9 kWh:n litiumionipolymeeriakku.

Hybridimallin hiilidioksidipäästöt yhdistetyssä ajossa ovat alhaisimmillaan 110 g/km, kun taas pistokehybridin vastaavat päästöt ovat vain 31 g/km. Ladattavan Niro Plug-in Hybridin toimintamatka sähköllä on yhdistetyssä ajossa jopa 49 kilometriä.

Niro on uudistunut niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Auto on saanut uuden keulamaskin lisäksi uudet etu- ja takapuskurit, alumiinivanteet sekä näyttävät led-ajovalot eteen ja taakse. Sisällä puolestaan uutta on koko kojelauta jopa 7-tuumaista digitaalimittaristoa myöten. Autoon on saatavana myös suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella.

Uusi Niro mahdollistaa kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti. Auton korkean resoluution näytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä vie muunneltavuuden uudelle tasolle mahdollistaen kolmen eri sovelluksen käytön samanaikaisesti jaetun kosketusnäytön ansiosta.

Niro-malliston muita sisätilan uudistuksia ovat Business Luxury -varustetasoon saatavilla olevat kojelaudan oranssit somisteet ja penkkien tikkaukset sekä LX-tasoa lukuun ottamatta, vakiovarustukseen kuuluvat jarrutusenergian ja vaihteiston säätimet ohjauspyörän takana ja sähköinen käsijarru. Niron varustetasot ovat: LX, EX, Business Premium ja Business Luxury.

Niro-hybridin hinta alkaa 27 989 eurosta. Ladattavan Niro Plug-in Hybridin hinta puolestaan alkaa 36 590 eurosta.

Uudistunut Niro-mallisto esitellään Suomessa 7.-8. syyskuuta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here