Turun Toriparkkiin lisää latauspisteitä

Turku Energia ja Turun Toriparkki Oy lisäävät sähköautojen latauspisteiden määrää Toriparkissa. Turku Energia asentaa Toriparkkiin 12 uutta sähköautojen latauspistettä, joista kaksi on 50 kW pikalatauspistettä. Uudet latauspisteet asennetaan kesäkuun aikana. Asennusten myötä Toriparkista löytyy Turun keskusta-alueen suurin latauspistekeskittymä.

Toriparkissa on uusien latauspisteiden asennuksen jälkeen yhteensä 32 sähköautojen latauspistettä. Niissä voi ladata sekä lataushybridi- että täyssähköautoja. Latauslaitteet toimittaa kokonaispalveluna Turku Energia. Asiakkaat voivat ladata autonsa Virran sovelluksella tai RFID-tunnistuksella. Latauspisteiltä ladattava sähkö on Turku Energian toimittamaa hiilineutraalia sähköä.

”Toriparkin latauspisteet ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi, ja on hienoa, että pääsemme vastaamaan kysyntään asentamalla nyt uusia latauspisteitä. Toriparkin latauspistekeskittymä palvelee monipuolisesti sähköistä liikennettä sekä lataushybrideillä ja täyssähköautoilla liikkuvia autoilijoita ihan Turun kaupungin ytimessä. Asennamme myös kaksi 50 kW pikalatauspistettä, jotka palvelevat erityisesti täyssähköautoilijoita”, sanoo Palvelumyynnin päällikkö Veli Hartola Turku Energiasta.

”Uudistunut keskusta kiinnostaa selkeästi yhä enemmän ihmisiä ja pysäköintimäärien vahva kasvu on näkynyt myös latauspisteiden käytössä. Olimme jo aikaisemmin sopineet Turku Energian kanssa, että lisäämme latauspisteitä asiakastarpeen mukaan. Suosion perusteella päätimme nyt lisätä latauskapasiteettia 60 %. Lisäyksen jälkeen K1-tasolla on 12 latauspistettä ja K2-tasolla 20. Seuraamme jatkossakin miten latauspisteiden kysyntä kehittyy ja tarvittaessa lisäämme niitä edelleen”, kertoo Jari Pölönen Toriparkista.

Ensimmäiset 20 keskinopeaa 22 kW latauspistettä asennettiin Turun Toriparkkiin vuonna 2020. Latauspisteet sijaitsevat kahdessa eri kerroksessa, ja niiden käyttöaste on ollut korkea kysynnän kasvaessa koko ajan. Vuonna 2023 lataustapahtumia oli yhteensä noin 18 000 kappaletta (20 latauspisteellä).

Keskimääräinen latausmäärä autoa kohden on noin 13 kilowattituntia latauskertaa kohden. Yhteensä vuoden 2023 aikana ladatun energian määrä oli noin 240 000 kWh, mikä vastaa määrältään sadankahdenkymmenen 2000 kilowattituntia sähköä käyttävän kerrostalohuoneiston vuosittaista energiamäärää.

Auton lataamisen nopeus riippuu muun muassa automerkistä, auton akun koosta, latauspisteen nopeudesta sekä siitä, onko auto lataushybridi- vai täyssähköauto. Esimerkiksi pikalaturilla täyssähköauton voi nopeimmillaan ladata tyhjästä täyteen reilussa tunnissa, lataushybridillä lataus kestää muutaman tunnin automallista riippuen.

Lue myös

ABC-latauksella suunnitteilla Suomen suurimmat ja tehokkaimmat julkiset latausasemat

Teslan Supercharger-asemien kuukausihinta halpenee

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän