Toyotan uudet tarkastuskampanjat koskevat 810 autoa Suomessa

Toyota Motor Corporation julkaisi tänään 6.10.2022 kolme tarkastuskampanjaa. Yksi tarkastuskampanja liittyy tiettyjen Yaris-mallien hybridijärjestelmän ohjaukseen, ja sen piiriin kuuluu Suomessa 808 autoa.

Toinen kampanja liittyy SRS-turvatyynyjärjestelmään tietyissä Toyota bZ4X- ja Aygo X -malleissa, ja sen piiriin kuuluu Suomessa kaksi autoa.

Kolmas tarkastuskampanja liittyy jarrupolkimeen tietyissä Aygo X -malleissa, eikä sen piiriin kuulu Suomessa yhtään autoa.

Tarkastuskampanja hybridijärjestelmän ohjaukseen

Kampanjan piiriin kuuluu tiettyjä lokakuun 2019 – marraskuun 2020 välillä valmistettuja Yaris-malleja, joita on Suomessa 808 kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa hybridiohjausjärjestelmä ei pysty siirtymään oikeaoppisesti vikatilaan, ja hybridijärjestelmä saattaa tämän seurauksena sammua. Mahdollinen ongelmatilanne ei muutoin vaikuta ajoneuvon hallittavuuteen.

Koska kyseessä on kuitenkin liikenneturvallisuuteen ja lakisääteisiin varusteisiin vaikuttava tekijä, on Toyota Motor Corporation päättänyt julkaista tarkastuskampanjan.

Toyotan mukaan hybridiohjausjärjestelmän virheellinen toiminta ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä hybridiohjausjärjestelmä päivitetään. Toimenpide on asiakkaalle maksuton.

Tarkastuskampanja SRS-turvatyynyjärjestelmään

Kampanjan piiriin kuuluu tiettyjä helmikuun 2022 – kesäkuun 2022 välillä valmistettuja Toyota bZ4X- ja Aygo X -malleja. Suomessa on kaksi (2) kampanjan piiriin kuuluvaa Toyota bZ4X-mallia. Suomessa ei ole kampanjan piiriin kuuluvia Aygo X -malleja.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa verhoturvatyynyn täytönaikainen tukihihna verhon etupäässä ei välttämättä toimi oikein. Mikäli ajoneuvo joutuu onnettomuuteen, jossa verhoturvatyyny täyttyy, voi seurauksena olla verhoturvatyynyn etupään täyttyminen väärällä tavalla tai vaillinaisesti.

Tällöin sen suojaava vaikutus voi olla heikentynyt. Mahdollinen ongelmatilanne ei muutoin vaikuta ajoneuvon hallittavuuteen. Koska kyseessä on kuitenkin liikenneturvallisuuteen ja lakisääteisiin varusteisiin vaikuttava tekijä, on Toyota Motor Corporation päättänyt julkaista tarkastuskampanjan.

Toyotan mukaan verhoturvatyynyn virheellinen toiminta ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä verhoturvatyynyn tukihihna tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan. Toimenpide on asiakkaalle maksuton.

Tarkastuskampanja jarrupolkimeen

Kampanjan piiriin kuuluu tiettyjä helmikuun 2022 – kesäkuun 2022 välillä valmistettuja Aygo X -malleja, joita ei ole Suomessa yhtään.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa käsikäyttöisellä vaihteistolla varustettuun autoon on asennettu vääränlainen jarrupoljin, joka jättää suunniteltua pienemmän raon kytkin- ja jarrupolkimien väliin. Tällöin kytkintä painettaessa on mahdollista vahingossa painaa samanaikaisesti myös jarrupoljinta.

Koska kyseessä on liikenneturvallisuuteen vaikuttava tekijä, on Toyota Motor Corporation päättänyt julkaista tarkastuskampanjan.

Toyotan mukaan vääränlainen jarrupoljin ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä jarrupoljin vaihdetaan oikeanlaiseen. Toimenpide on asiakkaalle maksuton.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän