Toyota julkaisi tänään kaksi tarkastuskampanjaa – Suomessa on 2 876 tarkastettavaa autoa

Toyota Aygo 2014. Kuva: Toyota.

Toyota Motor Corporation julkaisi tänään, 13.11.2018 kaksi tarkastuskampanjaa liittyen Aygo-mallin takaovien ikkunoihin sekä polttoainesäiliöön.

Takaovien ikkunoihin liittyvän kampanjan piiriin kuuluu helmikuun 2005 – tammikuun 2014 välillä valmistetut Aygo-mallit. Autoja on Suomessa 2 876 kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa takaovien ikkunoiden liimaus saattaa rakoilla. Tällöin ikkunalasi on kiinni yhden kiinnityspisteen varassa, ja tällöin voidaan havaita esimerkiksi kasvanut melutaso tai veden pääsy sisään matkustamoon.

Euroopan laajuisesti kampanja koskee noin 568 000 autoa ja mahdollisia ongelmatilanteita on havaittu 29 kappaletta. Toyotan tietojen mukaan yhtään tästä aiheutunutta onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole tapahtunut.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä ikkunalasin liimaus uusitaan veloituksetta.

Polttoainesäiliön ongelma ei koske Suomea

Kampanjan piiriin kuuluu osa maaliskuun 2006 – syyskuun 2018 välillä valmistetuista Aygo-malleista. Kampanjan piiriin kuuluvia autoja ei ole Suomessa yhtään kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa valmistusprosessista johtuen polttoainesäiliön seinämävahvuus voi olla paikoitellen määriteltyä paksuutta ohuempi. Tällöin polttoainevuoto voi olla ääritilanteissa mahdollinen.

Toyotan mukaan yhtään ongelmatilannetta ei ole esiintynyt (kutsu koskee Euroopassa 493 autoa), eikä yhtään tästä aiheutunutta onnettomuutta tai vaaratilannetta ole tapahtunut.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä polttoainesäiliö tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan veloituksetta uuteen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here