Toyota antoi nimen Toyotan aktiivisille turva- ja ajoavustinvarusteille

Toyota T-Mate on uusi nimi, joka kattaa kaikki Toyotan turvallisuus- ja ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) -ajoavustinjärjestelmät. Uusi nimi kuvaa muutosta, jonka osana autojen osajärjestelmien kehitys tukee niin kuljettajan, matkustajien kuin muidenkin tienkäyttäjien turvallisuutta, todetaan Toyotan tiedotteessa.

Toyotan tavoitteena on turvallinen liikkuminen niin auton kuljettajalle, matkustajille kuin muille tienkäyttäjille. Tämä ajattelutapa on synnyttänyt kokonaan uuden kehittyneiden ajoavustimien sukupolven, joka tunnetaan nimellä ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Tämä näkyy Toyotalla uuden Toyota T-Mate -nimen käyttöönottoa. Uusi nimi kattaa kaikki Toyotan aktiiviset turvajärjestelmät sekä edistykselliset ajoavustinjärjestelmät. Järjestelmät ovat auttamassa useissa erilaisissa tilanteissa, kuten tarkkuutta vaativissa pysäköinneissä tai kaupungin kaduilla tai vaikkapa maaseudun näennäisessä rauhassa ajeltaessa.

Turvallisuusteknologian kehityksessä nähdään, miten kehittyvä tunnistin-, tutka- ja kameratekniikka ei enää valvo pelkästään ajoneuvon toimintaa.

Se mahdollistaa myös ympäröivän liikenteen ja ympäristön havainnoinnin aivan uudenlaisella tavalla. Tämä puolestaan mahdollistaa erilaiset varoitustoiminnot tai jarrujen, ohjauksen ja moottorin tehon ohjauksen kautta onnettomuustilanteiden aktiivisen välttämiseen – tai vähintään onnettomuuden vakavuuden merkittävään pienentämiseen.

Aiemmin aktiivisia turvallisuusvarusteita sisältänyt Toyota Safety Sense liittyy siis nyt yhdessä ajoavustinjärjestelmien kanssa Toyota T-Mate -perheeseen.

Toyotan filosofian mukaan onnettomuuksien määrän ja vaikutusten vähentäminen on aina ajoneuvojen kehityksessä avainasemassa. T-Maten esittely sattuukin samaan ajankohtaan, jolloin Toyota on esitellyt jälleen uusimman version turvallisuus- ja ADAS-varusteistaan.

Esimerkiksi Pre-Collision -järjestelmä tukee nyt kiihdytyksen vaimennusta matalilla nopeuksilla, mikäli edessä on ajoneuvoja. Näin järjestelmä pyrkii ehkäisemään turhista onnettomuuksista turhimpia kuten peräänajoja, jotka syntyvät kiihdytettäessä liian lujaa esim. liikennevaloista. Lisäksi PCS-järjestelmä tukee vastaantulevan ja risteävän liikenteen tunnistusta risteysajossa.

T-Mate tukee myös OTA (Over The Air) -päivityksiä, jossa ajoneuvon järjestelmäpäivitykset hoituvat automaattisesti auton oman tietoliikennemoduulin välityksellä ilman korjaamokäyntejä.

T-Mate -järjestelmien kokonaisuus vaihtelee malleittain ja varustetasoittain. T-Mate -nimitys otetaan käyttöön rullaavasti malliston päivityksien yhteydessä malli kerrallaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!