Tomi Tukiainen Rovaniemen SM-rallisprintin nopein

Tomi Tukiainen oli nopein.

10.3.2018 18.35

Keuruulainen pitkän linjan autourheilija Tomi Tukiainen voitti lauantaina Rovaniemellä ajetun rallisprintin SM-osakilpailun. 

R5-luokan Skoda Fabialla ajavan Tukiaisen voittoaika Arctic Lapland Rallystä tutulla Mäntyvaaran radalla oli 2.47,15.

Tukiainen kukisti yleiskilpailussa toiseksi tulleen hallitsevan Suomen mestarin, tuusulalaisen Tomi Hallian 1,97 sekunnilla. 

Kolmanneksi ajoi kuopiolainen Toni Pehkonen, hän jäi Tukiaisesta 5,09 sekuntia. Hallia ja Pehkonen kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Rallisprintissä SM-pisteet jaetaan luokkatulosten perusteella. Tukiainen voitti Rovaniemellä ralliautoluokan ja Hallia rallisprinttiin suunniteltujen isojen nelivetoisten luokan.

Rallisprint SM-sarjassa kilpailija voi yhdestä itse valitsemastaan kilpailusta saada 1,5 -kertaiset pisteet. 

Varkautelainen Janne Eronen oli Skoda Fabia R5 -autollaan yleiskilpailun neljäs ja luokassaan toinen. Rovaniemellä Eronen kilpaili 1,5 -kertaisista pisteistä. 

Kahden SM-osakilpailun jälkeen hän johtaa nelivetoisten SM-sarjaa 22,5 pisteellä, perässä vaanivat Tomit Hallia ja Tukiainen. Kummallakin on 22 pistettä.

Mika Lemmetti voitti kaksivetoisten luokan

Kaksivetoisissa nopein oli laihialainen Mika Lemmetti. Kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari kiersi Mäntyvaaran radan takavetoisella Toyota Starletillaan aikaan 2.55,64. Lemmetin voittoaika syntyi avauskierroksella. Hänen voittovauhtiaan ei hidastanut avauskierroksella edes osuminen kaiteeseen.

Toiseksi ajoi Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoijen Jari-Matti Tiilikka, hän kiersi etuvetoisella Hinda Civic Type R-autollaan aikaan 2.59,29. 

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä ajoi kolmanneksi. Takavetoisella Toyota Starletilla ajavan Mäkelän aika oli 2.59,62.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjaa johtaa Tiilikka ja Lemmetti tasapistein. Kummallakin on 27,5 pistettä. Kolmantena on Kankaanpään Paavo-Petteri Männistö 24,5 pisteellä.

Junioreissa nopein oli R5-luokan Skoda Fabialla ajava Ville Hanhisuanto. Hänelle Rovaniemen osakilpailu oli kotikilpailu. Hanhisuannon voittoaika 2.55,61 syntyi toisella kierroksella.

Toiseksi junioreissa ajoi marttilalainen Erkka Korpiaho, hän jäi Hanhisuannolle 5,18 sekuntia. Junioreiden kolmas oli oululainen Markku Piira, hän jäi 6,88 sekuntia Hanhisuannolle. Korpiaho ja Piira kilpailevat nelivetoisilla Mitsubishi Lancereilla.

Junioreiden SM-sarjaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Tervakosken Urheiluautoilijoiden Joona Uotila, pisteitä hänellä on 26. Hanhisuanto on toisena 25 pisteellä. Timi Niimi, Mirko Kykkönen, Tomi Vihavainen ja Erkka Korpiaho seuraavat 22 pisteellä.

V1600 -luokan kolme parasta olivat Jere Pensas, Sami Juusonen ja Jeremias Salomäki.

Senioreiden kolme parasta olivat Jari Pehkonen, Timo Malava ja Jukka Olkoniemi.

Naisten kolme parasta olivat Kirsi Sjölund, Liisa Sutinen ja Meiju Viitanen.

Nuorten luokan kolme parasta olivat Oskari Heikkinen, Petteri Jäppinen ja Patrik Goman.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa. Sunnuntaina 6.5. kilpaillaan Vihdin Nummelassa asvalttiradalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here