Toimi näin, mikäli näet tieltä suistuneen auton!

Viime aikoina on ollut joitakin tapauksia, joissa autoilijat pysähtymättä tapahtumapaikalle ovat ilmoittaneet hätäkeskukseen tieltä suistuneesta ajoneuvosta, todetaan poliisin tiedotteessa.

Tämän jälkeen hätäkeskus on lähettänyt paikalle yleensä poliisin sekä pelastuslaitoksen yksiköitä.

Viranomaisten tullessa paikalle on käynyt ilmi, että kyseessä on jo vanhempi tapaus, jossa viranomaiset ovat jo aiemmin käyneet ja auto on merkitty viranomaisen nauhalla.

Pysähdy ja tarkasta!

Viranomaisten toiveena on, että kun havaitset ulosajaneen ajoneuvon, niin mahdollisuuksien mukaan pysähtyisit tapahtumapaikalle.

Ensinnäkin siksi, että tapaus voi olla juuri hetkeä aiemmin tapahtunut ja autossa voi olla pikaista apua tarvitsevia henkilöitä.

Ja toiseksi sen vuoksi, että mikäli viranomaiset ovat jo käyneet tapahtumapaikalla aiemmin niin ei tule turhaa uutta hälytystehtävää.

Lue myös tämä: Vuoden 2019 Sankarikuljettaja pelasti melkein mereen ajautuneen auton kuljettajan

Nyt talviaikaan viranomaisen nauha ei välttämättä näy päälle sataneen lumen ja hämärän vuodenajan vuoksi tielle asti, joten asian tarkastaminen on suositeltavaa.

Kun pysähdyt tapahtumapaikalle niin ole varovainen, äläkä vaaranna omaa tai muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Pysäytä auto siten, ettei muu liikenne vaarannu ja käytä auton hätävilkkuja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Tieliikennelaki 1.6.2020
    7§ Avustamisvelvollisuus

    Tien käyttäjän on jäätävä liikenneonnettomuuspaikalle ja kykynsä mukaan avustettava loukkaantuneita sekä muutoinkin osallistuttava niihin toimenpiteisiin, joihin onnettomuus antaa aihetta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here