Tesla on avannut kolme uutta Supercharger -asemaa Suomessa

Tesla on avannut Suomeen kolme uutta V3 Supercharger-asemaa osana Supercharger-verkoston intensiivistä laajentamista vuonna 2022.

Viimeisten kuukausien aikana olemme avanneet Supercharger-asemat Rovaniemelle, Kuopioon ja Lappeenrantaan ja viimeisimmät lisäykset ovat Kärsämäelle, Jyväskylään ja Leville.

24 uusinta Superchargeria auttavat saavuttamaan 100 laturin ja 16 Supercharger -aseman virstanpylvään, jotka mahdollistavat helpon ja nopean matkustamisen pohjoisesta etelään. Useita uusia V3 Supercharger -asemia, joiden huipputeho on 250 kW, avataan kesän ja syksyn aikana Lapissa ja muualla Suomessa.

Kolmannen sukupolven Supercharging -tekniikka

V3 Supercharging on tekniikka, joka ottaa huomioon sähköautojen suuren kapasiteetin ja laajan käytön. Euroopassa on nykyään tuhansia V3-teknologiaa käyttäviä Supercharger-asemia ja Suomen ensimmäinen V3-asema otettiin käyttöön kaksi vuotta sitten Huittisissa.

Siitä lähtien Tesla on asentanut kaikille uusille asemille Suomessa ja muualla Euroopassa vain V3 Supercharging -teknologiaa jo laajalle levinneen ja nopean V2-verkon lisäksi.

Jotta yhä useammat ihmiset valitsevat sähköauton seuraavaksi autoksi, Tesla uskoo, että latauksen on oltava nopeampaa. Teslan uudet V3 Superchargerit voivat saavuttaa jopa 250 kilowatin huipputehon, mikä tarkoittaa vielä lyhyempiä latauspysähdyksiä ajettaessa pitkää matkaa Teslalla.

Model 3 Long Range ja uusi Model Y SUV voivat ladata jopa 120 kilometriä viidessä minuutissa V3 Superchargerilla ja keskimääräisen latausjakson odotetaan olevan noin 15 minuuttia.

Kolmen uuden aseman, Kärsämäki, Jyväskylä ja Levi, avaamisen jälkeen Teslalla on yli 100 Superchargeria 16 asemalla Suomessa. Voimakas laajentuminen on suunniteltu jatkuvan seuraavan 12 kuukauden aikana.

Pelkästään Suomessa Teslan tavoitteena on laajentaa verkkoa runsaalla 30 prosentilla sekä Supercharger -asemien että -laturien lukumäärän ja varsinkin latausnopeuden lisäämisen osalta. Tässä on Teslan interaktiivinen Supercharger-kartta.

Tesla avaa lisää Superchargereita ei-Tesloille

Pääsy laajaan, helppokäyttöiseen ja luotettavaan pikalatausverkkoon on ratkaisevan tärkeää laajamittaisen sähköautojen käyttöönoton kannalta. Tesla avasi Suomessa valikoidut Supercharger-asemat kaikille sähköautoille kesäkuun puolivälissä.

Alkuun pilottiprojektissa on mukana 34 Superchargeria viidellä asemalla pohjoisesta etelään. Asemien ja laturien määrä kasvaa jatkuvasti muun muassa Levin, Kärsämäen ja Jyväskylän uusien asemien myötä.

Uusi 12 laturin Supercharger -asema Kärsämäellä

Osana Teslan kunnianhimoista suunnitelmaa Supercharger-verkoston laajentamisesta Kärsämäellä on avattu 12 uutta V3-laturia ja se on Suomen tämän hetken suurin Supercharger asema. Uuden Supercharger-aseman avaaminen helpottaa liikkumista Keski-Suomen läpi ja se sijaitsee kätevästi E75:n ja 28:n risteyksessä.

Tie on usein ruuhkainen Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen suuntautuvien matkailijoiden johdosta ja siitä on suuri tuki Teslan Superchargerille Pyhäjärvellä.

Kärsämäki helpottaa myös liikkumista itä-länsi suunnassa.

Supercharger on Juustoportin yhteydessä, joten ruokaa, juomaa, päivittäistavaroita ja luonnollisesti juustoakin on saatavilla latauksen aikana.

Uusi 8 laturin Supercharger -asema Jyväskylässä

Kahdeksan V3-laturin avaaminen Jyväskylään tuo lisää kapasiteettia ja nopeampaa latausta Keski-Suomeen ja helpottaa matkustamista Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä.

Se on täydellinen pysäkki alueella asuville asiakkaille ja sijaitsee Keljon kauppakeskuksessa, josta löytyy kaikkea ravintoloista päivittäistavaroihin. Tämä asema lisää myös kapasiteettia alueella yhdessä läheisen Äänekosken Superchargerin kanssa.

Uusi 4 laturin Supercharger -asema Levillä

Levin neljän laturin Supercharger sijaitsee 79:n varrella juuri ennen Levin keskustaa Pohjois-Suomessa. Tämä paikka on loistava tuki alueen sähköautomatkustajille ja Levillä ilman muita latausmahdollisuuksia lomaileville.

Levin asema tekee, yhdessä Oulun ja Rovaniemen kanssa, matkustamisen Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen helppoa ja nopeaa. Supercharger on aivan Levin Gondolin vieressä, jossa ihmiset kokevat seikkailullisen kesän ja hiihtävät talvella.

Lataavat ihmiset voivat hyötyä kävelyetäisyydellä olevista ravintoloista, ruokakaupoista ja hiihtomahdollisuuksista.

CCS standardi

V3 Supercharging on suuri teknologinen edistysaskel ja Euroopan sekä Suomen V3-asemilla on vain CCS latureita.

Kaikki Model 3 ja Model Y on varustettu CCS-liittimellä ja Model S- ja Model X -omistajat voivat jatkaa uusien laturien käyttöä CCS-sovittimella, joka on ollut autojen vakiovarusteena toukokuusta 2019 lähtien.

Vanhojen Model S- ja Model X -mallien omistajat voivat tilata huollosta CCS-sovittimen ja Mobile Service voi asentaa yksinkertaisen päivityksen auton laturiin ja näin niitä voidaan ladata kaikilla V3-superlatureilla ja useimmilla kolmansien osapuolien pikalatausasemilla.

Pitkän matkan sähköautojen suosion kasvaessa viime vuosina Tesla on sitoutunut investoimaan voimakkaasti latausverkostonsa laajentamiseen.

Nykyään 16 Supercharger-asemaa eri puolilla maata ja Destination Charger -laturit hotelleissa, ravintoloissa ja kauppakeskuksissa mahdollistavat tehokkaan ja edullisen matkustamisen ympäri Suomen.

Suomalaiset asiakkaat on tähän mennessä ladanneet yli 100 miljoonaa Supercharger-kilometriä, mikä osoittaa, että pitkät matkat sähköautolla ovat tulleet uudeksi normaaliksi.

Yleiseurooppalainen verkosto

Tänään Euroopassa on 800 asemaa, joissa on 9000 laturia, mikä helpottaa sujuvaa matkustamista 30 maan läpi.

90 % kaikesta latauksesta tapahtuu kuitenkin kotona tai työpaikalla, missä auto on joka tapauksessa pysäköitynä. Tämä tarkoittaa, että sähköautojen omistajilla on käytössä joka päivä ladattu auto ja se mahdollistaa Model 3:n omistajalle jopa 626 kilometrin matkan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here