Tältä näyttää uusi Fiat Ducato — syksyllä Suomeen

Vuonna 1981 lanseerattu Fiat Professional -malliston lippulaivamalli Ducato esittelee nyt 40 vuoden historiansa kunniaksi uuden mallin.

Mallivalikoimassa on mukana hiljattain esitellyn e-Ducato-sähköpakettiauton lisäksi täysin uutta teknologiaa, infotainment-ominaisuuksia, nykyaikaisen käytännöllisiä mukavuusvarusteita sekä uutta sisätilojen muotoilua.

Esimerkiksi kokonaan uusi ”Full Digital Cockpit” ja uusi UConnect -infotainment-järjestelmä (sis. Apple CarPlay / Android Auto) tarjoavat selkeät käytännön tiedot 3D-navigoinnista kuljettajan avustaviin järjestelmiin ja aina parhaan mahdollisen integraation kuljettajan älypuhelimeen.

Uutta muotoilua ulkona ja sisällä

Uuden Ducaton keulaa koristaa hiljattain esitelty uusi Fiat-logo. Keulan muotoilun kohokohtana toimivat uudet suuritehoiset led-ajovalot, jotka tarjoavat 30 % paremman valaisutehon kuin tavalliset halogeeniajovalot.
Päivitettyjä sisätiloja ja sisustusta korostavat uudistettu kojelauta ja ohjauspyörä, sekä uusi vaihdevipu, uudet ovipaneelit ja ilmastointilaitteiden ohjaimet.

Kuva: Fiat.

Uusi Ducato esittelee kattavan valikoiman aktiivisen turvallisuuden varusteita.

Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin.

Kuljettajaa huomioitu

Uudessa Ducatossa on otettu huomioon myös nopeatempoisten jakelukuljetusten tuomat uudet kuljettajan mukavuustarpeet.

Kuljettajan mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, Eat-and-Work -matkustajan istuin, josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa, matkapuhelimen langaton lataus, suuremmat ja tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus helpottamaan lastaamista ja purkamista.

Lisäksi kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt uudessa digitaalisessa taustapeilissä, sisältäen esimerkiksi Active Park Assist -pysäköintiavustimen opasteet.

Kuva: Fiat.

Uuden Ducaton ohjaamon mukavuutta ja ergonomiaa on parannettu uusilla istuimilla, joissa on moderni ilme ja uusi miellyttävä pehmuste.

Samalla uudistettu sähköinen ohjaustehostin on tarkempi ja hallittavampi kaikissa ajo- ja kuormitustilanteissa ja pienempi ohjauspyörä on näppärämpi käsitellä.

Uudet moottorit

Uuden Ducaton moottorivalikoima on kehitetty vastaamaan uusia Euro 6D Final -päästönormeja.

Uudet Multijet3-dieselmoottorit vähentävät kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 7 % verrattuna edellisen sukupolven moottoreihin.

Uusi Ducato on saatavana neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv). Uudistettu 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on saatavana kaikkiin neljään eri moottoriversioon ja uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä.

Lisäksi kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä on tarjolla ”Heavy-Duty” -mallisto sekä manuaali- että automaattivaihteistolla.

Uusi Ducato esitellään Suomessa elo-syyskuussa ja hinnat, mallisto sekä varustelu vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!