Tältä näyttää Škodan sähköautokonseptin sisätilat

Škoda on julkistanut piirroskuvan Genevessä esiteltävästä Vision iV -täyssähkökonseptiautonsa sisätiloista.

Vision iV on ensimmäinen Škoda, joka perustuu Volkswagen-konsernin skaalautuvaan sähköautojen perustekniikkaan (MEB, Modular Electric Drive Kit).

Perinteistä keskitunnelia ei tässä autossa ole, ja siten Škodan muotoilijoiden on ollut mahdollista käyttää uuden MEB-perustekniikan tarjoamia mahdollisuuksia luoda autoon avarat ja innovatiiviset sisätilat.

Esimerkiksi kojelauta ja keskikonsoli on toteutettu täysin uudella tavalla.

Vision iV:ssä kuljettajan ja etumatkustajan istuimien välissä on runsaasti säilytystiloja alemmalla tasolla. Sen yläpuolella on keskikonsoliyksikkö, johon sekä kuljettaja että etumatkustaja pääsevät erityisen helposti käsiksi.

Kaksi langattomasti auton tietoviihde- ja käyttöjärjestelmään liitettävää matkapuhelinta löytävät paikkansa keskikonsolista, jossa ne voidaan ladata induktiivisesti.

Kojelauta koostuu kahdesta tasosta, joiden linjoissa ja koristesaumoissa jatkuu auton keulan muotoilu.

Suuri vapaasti seisova näyttö vaikuttaa leijuvan kojelaudan keskellä. Näytön edessä oleva muotoiltu tasomainen pinta toimii rannetukena kosketusnäyttöä käytettäessä.

Myös ohjauspyörän muotoilu on uusi. Siinä on kaksi puolaa ja Škoda-tekstilogo perinteisen Škoda-merkkilogon tilalla.

Seuraavan neljän vuoden aikana Škoda Auto investoi noin kaksi miljardia euroa vaihtoehtoisten voimanlähteiden tekniikan ja uusien mobiilipalvelujen kehittämiseen. Škoda esittelee kymmenen sähköä voimalinjassaan hyödyntävää automallia vuoden 2022 loppuun mennessä.

Škoda Vision iV -konseptiauto esitellään yleisölle Geneven autonäyttelyssä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!