Tällainen on syksyllä Suomeen tuleva Mercedes-Benzin T-sarjan auto

Uudella T-sarjalla Mercedes-Benz tuo kompaktien tila-autojen segmenttiin lisää mukavuutta ja avaa samalla uuden oven tähtimerkin maailmaan kaikille, jotka tarvitsevat paljon tilaa.

T-sarjassa yhdistyvät kompaktit ulkomitat ja reilut tilat. Viisipaikkaisen T‑sarjan kokonaispituus on 4 498 millimetriä, leveys 1 859 mm ja korkeus 1 811 mm.

Uutuuden hinnasto julkaistaan kesäkuussa ja ensimmäisen autot saapuvat Suomeen Q3 lopulla. Pitkän akselivälin jopa seitsemänpaikkainen malli on tulossa myöhemmin.

T-sarjassa on muitakin etuja, jotka tekevät arjesta perheille ja vapaa-ajan harrastajille helpompaa ja miellyttävämpää: vain 561 millimetriä matala kuormausreuna helpottaa raskaiden tavaroiden pakkaamista autoon. T-sarjan tavaratilan tilavuus vaihtelee vajaasta 520 litrasta aina 2 390 litraan saakka.

Kuva: Mercedes-Benz.

Takaistuimelle mahtuu kolme lastenistuinta

Liukuovien ansiosta autoon meno ja siitä poistuminen sekä auton kuormaus sujuu helposti.

T-sarja tarjoaa kokoluokassaan merkittäviä varusteyksityiskohtia: niitä ovat vakiovarusteinen MBUX-multimediajärjestelmä, avaimeton järjestelmä, tunnelmavalaistus, istuinverhoilu Artico-tekonahka/Microcut sekä monet somiste-elementtivaihtoehdot.

Autossa on mittavat turvallisuusvarusteet vakiona, sisältäen seitsemän turvatyynyä ja lukuisia ajoavustinjärjestelmiä.

Kuva: Mercedes-Benz.

Mielenkiintoisia lukuja, tietoja ja faktoja

 • Tavaratilan kuormausreuna on 56 senttimetrillään erittäin matala, joten tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen onnistuu miellyttävästi.
 • Kattokaiteet muuntuvat muutamalla kädenliikkeellä kattotelineeksi, jolle voi kuormata 80 kiloa tavaraa.
 • T-sarjalla voi vetää asuntovaunua ja venetraileria, sillä sen jarrullinen perävaunupaino on 1 500 kg.
 • Molempien liukuovien aukot ovat leveydeltään 614 millimetriä ja korkeudeltaan 1 059 mm.

Kuva: Mercedes-Benz.

 • MBUX-multimediajärjestelmän (Mercedes‑Benz User Experience) älykäs puheavustin ”Hey Mercedes” ymmärtää jopa 28 kieltä. Sen avulla on mukava ja helppo käyttää auton tieto- ja viihdetoimintoja. Esimerkiksi Mercedes me connect -palvelujen yhteydessä navigointijärjestelmää voi ohjailla puhekielisillä komennoilla.
 • Style- ja Progressive-malliversioissa vakiovarusteinen tunnelmavalaistus luo auton sisätilaan erilaisia valotunnelmia jopa 8 eri värin avulla.
 • Digitaalisten laskentojen ja dynamometreissä suoritettujen testiajojen jälkeen uuden T-sarjan prototyypit ja esisarjan autot ovat selvittäneet yli 500 yksittäistä testiä ympäri Euroopan. Kahden talven ja kahden kesän yli ulottuneissa lukuisissa koeajoissa tämä kompakti tila-auto joutui selviytymään 25 Celsius-asteen pakkasista ja 40 Celsius-asteen kuumuudesta.
 • 7 turvatyynyä vakiovarusteena: kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, ikkunaturvatyynyt, rintakehän ja pään alueen sivuturvatyynyt sekä keskiturvatyyny kuljettajan ja etumatkustajan välissä.
 • Moottorivaihtoehtoina tulevat olemaan kaksi bensiini- ja kaksi dieselmoottoria. Vaihteistoina on valittavissa manuaali tai 9-portainen automaattivaihteisto.
 • Täyssähköinen EQT-malliversio esitellään myöhemmin tänä vuonna.
 • Pitkäakselivälisen L2-version tuotanto alkaa 5/23

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here