Tällainen coupé-malli tulossa Škoda Enyaqista

Täyssähköisen Škoda Enyaq iV -katumaasturin mallisto laajenee. Škoda Auto esittelee neliovisen Škoda Enyaq Coupé iV:n, jonka muotoilua hallitsee viettävä perä.

Škoda Enyaq Coupé iV -mallissa on Skodan tiedotteen mukaan väljät sisätilat viidelle ja 570-litrainen tavaratila, joten se soveltuu mainiosti myös perheautoksi.

Uutuusmallista on tarjolla kolme tehoversiota: Enyaq Coupé iV 60 ja Enyaq Coupé iV 80 takavetoisena sekä Enyaq Coupé iV 80x nelivetoisena.

Enyaq iV -malliin verrattuna entistäkin hiotumman aerodynamiikkansa (ilmanvastuskerroin alkaen 0,247) ansiosta neliovinen Enyaq Coupé iV on taloudellisempi.

Suuremmalla ajoakulla varustettuna ja takavetoisena toimintamatka (WLTP) on parhaimmillaan jopa 535** kilometriä. Tehokkaalla tasavirtaa hyödyntävällä pikalatauksella auton ajoakun lataaminen sujuu nopeasti. Sisätiloissa katseen vangitsee 13-tuumainen keskusnäyttö.

Panoraamalasikatto vakiovarusteena

Škoda Enyaq Coupé iV -mallin vakiovarustukseen sisältyvä panoraamalasikatto viettää loivasti perää kohti B-pilareiden tasalta alkaen.

Enyaq Coupé iV:n pituus on 4653 millimetriä ja korkeus 1617 millimetriä. Coupé on neljä millimetriä pidempi kuin Enyaq iV. Raideleveys 1879 mm ja akseliväli 2765 mm ovat kummassakin samat.

Enyaq Coupé iV:n 570-litrainen tavaratila on vain aavistuksen pienempi kuin Enyaq iV:n (585 litraa). Suuret 19‒21-tuumaiset kevytmetallivanteet korostavat auton vahvaa ulkonäköä, ja auton keulalle on saatavissa Matrix LED -ajovalot.

Näiden ajovalojen kummassakin Matrix-kaukovalomoduulissa on 24 lediä, joita voidaan ohjata erikseen. Siten voidaan ajaa kaukovalot päällä muita tienkäyttäjiä häikäisemättä.

Kuva: Skoda.

Myös täys-led-takavalot dynaamisilla suuntavilkuilla ja saattovaloanimaatiotoiminnolla ovat saatavissa.

Enyaq Coupé iV:n takavaloissa on kristallimainen design, ja palaessaan ne muodostavat C-kirjaimen muodon Škoda-automalleille tyypilliseen tapaan. Enyaq Coupé iV -malliin tarjolla olevassa Crystal Face -etumaskissa 131 lediä valaisee Škoda-säleikön pystyripoja, ja vaakasuuntainen valonauha koko maskia.

Sisustuksen designvalinnat

Enyaq Coupé iV:n sisustusvaihtoehtoina Škoda on ottanut käyttöön innovatiiviset designvalinnat ja selkeyttänyt lisävarustevaihtoehtoja.

Perustason designvalinta ‘Loft’ on moderni, kodikas ja perhekeskeinen.

Kahdessa designvalinnassa on kiinnitetty erityishuomiota kestävään kehitykseen ja vastuullisten materiaalien käyttöön.

Esimerkiksi Lodge-designvalinnan istuinverhoilussa on 40 prosenttia puhdasta uutta villaa, jolla on Woolmark Companyn laatusinetti, ja 60 prosenttia polyesteriä.

Tämän designvalinnan verhouksen valmistukseen on käytetty 318 kierrätettyä PET-muovipulloa, kun taas ecoSuite-designvalinnassa nahkaverhoiltujen istuimien konjakinvärinen nahka on parkittu ympäristöystävällisesti oliivinlehtiuutteella kemikaaleja käyttämättä.

13-tuumainen kosketusnäyttö ja runsas vakiovarustelu

Sisätilassa huomio kiinnittyy keskelle kojelautaa sijoitettuun 13-tuumaiseen kosketusnäyttöön, jonka näyttönäkymä on yksilöitävissä.

Kosketusnäytöltä käytetään sekä tietoviihdejärjestelmää että auton eri toimintoja. Suoraan kuljettajan edessä oleva Digital Cockpit -mittaristo näyttää 5,3 tuuman näytössään tärkeimmät tiedot kuten ajonopeuden, matkan tiedot, navigointiopastuksen ja aktiivisten avustinjärjestelmien tiedot.

Kuva: Skoda.

Saatavissa oleva tuulilasinäyttö heijastaa tärkeät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään.
Tunnelmavalaistus valaisee koristelistat oviverhouksissa, ovien sisäkahvat sekä etu- ja takajalkatilat. Tarjolla olevat lisävarusteet on jaettu teemapaketteihin, joista useimmat ovat saatavissa sekä perustasoisina Basic-versioina että kattavampina Plus-versioina. Tietyt lisävarusteet ovat saatavissa yksittäisinä.

Kaksi akkukokoa ja kolme tehoversiota sekä takaveto tai neliveto

Enyaq Coupé iV:n akkukokoja on kaksi ja tehovaihtoehtoja kolme. Akku on sijoitettu Volkswagen-konsernin MEB-perustekniikan autoissa pohjarakenteen sisään.

Mallissa Enyaq Coupé iV 60 on 62 kilowattitunnin (58 kWh netto) litiumioniakku. Sähkömoottori kehittää suurimmaksi tehoksi 132 kW ja voima välittyy takapyörille yksivaihteisen vaihteiston kautta.

Enyaq Coupé iV 80 -malli on myös takavetoinen, ja sen sähkömoottorin suurin teho on 150 kW.

Suuremmalla 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akulla ja auton erinomaisen aerodynamiikan (ilmanvastuskerroin cd alkaen vain 0,247) ansiosta tällä mallilla taittaa taivalta parhaimmillaan jopa 535 km** (WLTP) – se on Enyaq-malliston pisin toimintamatka.

Suurempi 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akku on myös Enyaq Coupé iV 80x -mallissa, jossa virta syötetään etuakselille asennetulle 80-kilowattiselle sähkömoottorille. Siten tämä malli on nelivetoinen.

Kahden sähkömoottorin suurin yhteisteho on 195 kW*. Julkisesta latausasemasta tai kotilatauslaitteesta – esimerkiksi Škoda iV Charger tai Škoda iV Charger Connect+ – auton saa ladattua täyteen 11 kilowatin latausteholla (AC-vaihtovirtalataus) noin 6‒8 tunnissa (riippuen varustelusta).

Enyaq Coupé iV voidaan ladata myös pikalatausasemasta (DC-tasavirtalataus). Saatavissa on myös iV-yleislatauslaite, joka on pienikokoisena helposti siirreltävä ja jonka kaapelissa on vaihdettavat pistokepäät 230 V tai 400 V pistorasiasta lataamista varten.

*80x-mallin maksimiteho 195 kW on käytettävissä enintään 30 sekunnin ajan kerrallaan mitattuna UN GTR.21 mukaisesti. Maksimitehon saatavuus edellyttää, että korkeajänniteakun lämpötila on 23°C-50°C ja varaustaso yli 88 %. Teho voi laskea ja maksimiteho ei ole välttämättä käytettävissä, mikäli edellä mainituista arvoista poiketaan. Korkeajänniteakun lämpötilaan voidaan vaikuttaa joissain tapauksissa seisontailmastointilatteen avulla. Kulloinkin saatavilla olevan tehon taso näkyy auton mittaristossa. Akun kapasiteetin säilyttämiseksi mahdollisimman hyvänä, korkeajänniteakun varauksen ylärajaksi suositellaan 80 %. Ennen pidempiä matkoja on hyvä ladata akku täyteen.

** Ennakkotieto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!