Taistelu rallicrossin Suomen mestaruuksista jatkuu tänään Botniaringin uudella radalla

7.7.2018 07.05

Rallicrossin SM-kausi ylittää tänään puolen välin, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan uudella Botniaringin radalla Jurvassa.

SuperCar-luokan piikkipaikkaa kahden osakilpailun jälkeen pitää Skoda Fabiansa huimaan kyytiin vauhdittanut Jukka Lautamäki.

Yksi SuperCar-luokan vahvimmista mestariehdokkaista on myös ehdottomasti Ari Perkiömäki, vaikka edellisessä kilpailussa sattuikin harmittava kolari finaalilähdön toisella kierroksella. Mies on silti kahden osakilpailun jälkeen luokassa toisena, vain yhden pisteen päässä Lautamäestä.

Kolmannella sijalla neljä pistettä kärjen perässä on komeita otteita Saabillaan esittänyt Mikko Ikonen ja ainoastaan pisteen päässä Ikosesta majailee aina vaarallinen Riku Tahko.

SRC-luokka on ollut juuri niin tasainen, kuin ennen kautta pystyikin aavistelemaan. Kärkipaikalla majailee Joni-Pekka Rajala, joka on osoittanut huiman taistelutahtonsa alkukaudesta. Tästä esimerkkinä Honkajoella kuumeen kourissa ajettu voitto ja kasa tärkeitä sarjapisteitä.

Luokassa jaettua toista sijaa pitävät hallussaan viime kauden SM-hopemitalisti Henri Haapamäki sekä Toyota Corollansa komeaan vauhtiin virittänyt Mika Perttula, joka starttaakin asfalttipainotteiselle Botniaringin radalle erittäin korkein odotuksin.

Autokrossi-luokka on kulkenut yhden miehen ylivoimaisessa komennossa, mutta haastajia Juha Rytköselle varmasti riittää. Yksi heistä on 16 pisteen päässä sarjan toisella sijalla oleva Tero Tukiainen, joka on väläytellyt vauhtiaan jo kauden kahdessa ensimmäisessäkin osakilpailussa.

Crosskart-luokka oli sivussa Honkajoen osakilpailusta, mutta nämä nuoret kuljettajalupaukset pääsevät vauhtiin jälleen Botniaringillä. Luokassa kärkipaikkaa avauskilpailun jälkeen pitää hallussaan Valtteri Koski. Toisella sijalla majailee Aatu Matikainen ja kolmantena on Konsta Saarinen.

Botniaringin uudella radalla on muihin osakilpailuihin verrattuna enemmän asfalttiosuuksia, joten tämä tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja sekoittaa omalta osaltaan pakkaa jokaisessa luokassa.

Aikataulu:

9:00 Alkuerät
n. 15:00 Semifinaalit
n. 16:30 Finaalit
n. 17:15 Palkintojenjako

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän