Syyskuussa Suomeen tulevan Volkswagenin sähköauto on hinnoiteltu ja ennakkomyynti alkanut

Volkswagen aloittaa täyssähköautoilun uuden aikakauden Suomessa ja muualla Euroopassa samaan aikaan Volkswagen ID.3 1ST -täyssähköauton ennakkomyynnillä, todetaan Volkswagenin tiedotteessa.

Volkswagen ID.3 1ST -mallin Euroopan laajuinen ennakkoerä on 30 000 autoa, ja joihin ennakkovaraajilla on etuosto-oikeus.

Ensimmäisissä syksyllä toimitettavissa autoissa ei ole vielä aktivoituna App Connect -toimintoja eikä Max-varusteluversion tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia.

Kuva: Volkswagen.

Nämä ominaisuudet päivitetään autoihin ohjelmistopäivityksellä vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana. Mikäli on valmis odottamaan auton toimitusta loppuvuoteen, silloin autossa on jo kaikki toiminnot käytössä luovutushetkellä.

– Juhlimme Volkswagenin 70-vuotista taivalta Suomessa tänä vuonna ja samana vuonna pääsemme aloittamaan myös täysin uuden aikakauden. Paikallisesti päästötön täyssähköautoilu on nyt tullut jäädäkseen. Laajamittaisempi täyssähköautojen tarjonta alkaa uudella Volkswagen ID.3 1ST -mallilla ja tuomme Suomen markkinoille uusia täyssähköautomalleja joka vuosi tästä eteenpäin, kertoo Volkswagenista vastaava johtaja Mikko Mykrä.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen ID.3 1ST -mallit

Volkswagen ID.3 on Volkswagenin ensimmäinen malli, joka tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle täysin CO2-neutraalina. Kestävä kehitys otetaan huomioon Zwickaun tehtaan koko tuotantoketjussa. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.

Volkswagen ID.3. on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. Volkswagen ID.3 1ST -mallit on aina varustettu 58 kWh:n akulla (nettokapasiteetti).

Volkswagen ID.3 1ST -mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 160 km/h. ID.3 1st -erikoismallin toimintamatka on 420 kilometriä (WLTP).

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen ID.3:ssä on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä 100 kW:n latausteholla toimintamatkaa tulee lisää 290 kilometriä 30 minuutissa. Tällä saavutetaan merkittävästi enemmän toimintamatkaa kuin ennen on ollut mahdollista saman kokoluokan täyssähköautolla. Volkswagen turvaa myös akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Volkswagen ID.3 on suunnilleen yhtä pitkä kuin Golf. Luvuilla ilmaistuna neliovinen ID.3 on 4 261 mm pitkä, 1 809 mm leveä, 1 552 mm korkea ja akseliväli on 2 765 mm.

Omapaino on 1 719 kg ja maksimi lastauskapasiteetti 416–541 kg, riippuen auton varustuksesta.

ID.3:n ilmanvastuskerroin on 0,267 ja sen kääntöympyrä on 10,2 metriä. Polkupyörän ja muiden tavaroiden kuljetusta varten on saatavilla erillinen pidike, johon voidaan kiinnittää pyöränkuljetus- tai muu teline, jonka maksimikuorma on 75 kg. Tavaratilan koko on 385 litraa. Kaikkiin Volkswagen ID. 1ST -malleihin on valittavissa neljä ulkovärivaihtoehtoa.

Kuva: Volkswagen.

Varustelutasot Suomessa

Volkswagen ID.3 1ST -mallin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin ja ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, Discover Pro navigointilaite 10 tuuman kosketusnäytöllä, langaton App Connect -älypuhelinliitäntä (saatavana myöhemmin ohjelmistopäivityksenä), kaistanpitoavustin, täysautomaattinen 2-alueinen ilmastointilaite, pysäköintitutkat edessä ja takana, 18 tuuman kevytmetallivanteet sekä kaksi usb c -pistoketta. Lisäksi mukana tulee latauslaite (Mode 2) suko-pistokkeella ja julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli.

Volkswagen ID.3 1ST -mallin hinnat alkavat 39 984 eurosta.

Volkswagen ID.3 1ST Plus -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla muun muassa seuraavat varusteet: led-matriisiajovalot, led-takavalot dynaamisilla vilkuilla, Ambiente-valaistus ohjaamossa, Design-istuimet edessä (kangasverhoilu), avaimeton lukitus, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, keskikonsolissa kannellinen valaistu säilytystila, takalasi ja takasivulasit tummennettu sekä 19 tuuman kevytmetallivanteet.

Volkswagen ID.3 1ST Plus -mallin hinnat alkavat 45 588 eurosta.

Volkswagen ID.3 1ST Max -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla muun muassa seuraavat varusteet: tuulilasinäyttö (saatavana myöhemmin ohjelmistopäivityksenä), sähkösäätöiset ErgoActive-istuimet edessä (kangasverhoilu), sähkösäätöinen ristiseläntuki hierontatoiminnolla, panoraamakatto sähköisellä kaihtimella, metalliväri, Travel Assist, hätätilanneavustin, kaistanvaihtoavustin ja matkapuhelinvalmius Comfort ulkoisella antenniliitännällä ja langattomalla latauksella sekä 20 tuuman kevytmetallivanteet.

Volkswagen ID.3 1ST Max -mallin hinnat alkavat 49 990 eurosta.

Kuva: Volkswagen.

Lisäksi kaikkiin malleihin on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki ja vuoden ilmainen latausmahdollisuus julkisista latauspisteistä Volkswagenin We Charge -latauspalvelun kautta (max. 2 000 kWh ja 600 euroa).

Katso tästä muita VW ID-perheen juttuja.

Suomessa ID.3-mallisto laajenee edelleen loppuvuoden aikana. Myöhemmässä vaiheessa markkinoille tulevat vielä ID.3.-mallit pienemmällä akkukoolla, 45 kWh, jonka toimintamatka on noin 330 kilometriä.

Saataville tulee myös malliversio isommalla 77 kWh:n akulla, jolla toimintamatka on 550 km.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

    • >40 k€ Audit ja Volkkarit menevät kaupaksi, niin eipä ole mitään syytä, miksi ei tämäkin menisi. Vähänkään matikkapäätä omaavalle menee hyvin kaupaksi, esim. 150 Wh/km * 14 snt/kWh = 2,10 €/100 km. Puhumattakaan huolloissa säästyvistä euroista, kun ei ole vikaherkkää ja huoltoa vaativaa polttomoottorivoimalinjaa mukana rasitteena.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!