Suomessa testataan täyssähköistä pakettiautoa huoltotoiminnassa

Veho ja Caverion aloittavat yhteisen kokeilun, jossa kerätään kokemusta sähköisen huoltoauton käytöstä, todetaan Vehon tiedotteessa.

Suomen markkinoilla sähköpakettiautot tuotantokäytössä ovat vielä harvinaisia. Vastuullisuus ja hiilineutraaliuden tavoite ohjaavat yhä enemmän myös tuotantoautojen valintaa.

Veho toimittaa Caverionille Mercedes-Benzin sähkökäyttöisen pakettiauton, joka tulee Caverionin huoltotoiminnan käyttöön kesäkuussa.

– Hienoa, että tuotantoautojen valinnassa pohditaan nykyään erilaisia vaihtoehtoja. eVito sopii erityisesti kaupunkikäyttöön sekä esimerkiksi tehdasympäristössä tehtäviin huoltotöihin, kertoo tiedotteessa henkilö- ja pakettiautot liiketoiminta-alueen johtaja Kari E. Halonen Veholta.

– Kyseessä on ainutlatuinen pilotti, jossa kerätään dataa sähköauton käyttäytymisestä ja soveltavuudesta tuotantokäyttöön. Uskon, että tieto tulee hyödyttämään merkittävästi asiakkaita tuotantoautojen valinnassa tulevaisuudessa, Halonen jatkaa.

Caverionilla on ympäri Suomea käytössään satoja eri kokoisia paketti- ja henkilöautoja kiinteistöjen ja teollisuuden huoltotoimintaa varten. Caverion tarjoaa kestävän kehityksen mukaisia teknisiä ratkaisuja sekä niiden huoltoa ja kunnossapitoa kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille.

Katso tästä muita juttuja Mercedes eVitosta.

– Vastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat Caverionille keskeisiä periaatteita, ja kun uusimme ajoneuvokantaamme, arvioimme niin sähkö-, kaasu- kuin hybridiajoneuvojenkin soveltuvuutta käyttöömme, sanoo tiedotteessa Tero Ikola, Caverion Suomen hankintajohtaja.

– Haluamme saada käyttökokemuksia ja tietoa nyt erityisesti suurempien kokoluokkien sähköllä toimivien pakettiautojen käytöstä huoltotoiminnassamme, Ikola jatkaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here