Škodan sähkökatumaasturin sarjatuotanto alkoi

Škoda Enyaq iV -mallin sarjatuotanto on alkanut Škoda Auton päätehtaalla Mladá Boleslavissa.

Enyaq iV on täyssähkökatumaasturi ja Škodan ensimmäinen sarjatuotantomalli, joka pohjautuu Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan.

Škoda voi valmistaa tätä uutta katumaasturimallia opa kappaletta päivässä rinnan Octavia- ja Karoq-mallien kanssa uudella kokoonpanolinjalla.

Se on Volkswagen-konsernissa ainut, jolla voidaan tehdä sekä polttomoottoriautojen MQB-perustekniikan että sähköautojen MEB-perustekniikan automalleja.

Škoda on investoinut 32 miljoonaa euroa Mladá Boleslavissa sijaitsevan päätehtaansa muutoksiin, jotta MEB- ja MQB-perustekniikan autoja pystytään valmistamaan samalla linjalla. Tehtaalla tullaan pystymään tekemään päivässä jopa 350 kappaletta Enyaq iV -malleja joustavasti rinnan Octavia- ja Karoq-mallien kanssa.

Täyssähköautojen ja niihin asennettavien komponenttien suuremman painon vuoksi Škoda on tehnyt tehtaalla rakenteellisia muutoksia ja toteuttanut erilaisen kuljetintekniikan. Lisäksi Škoda on ottanut tehtaalla käyttöön uusia turvallisuustoimenpiteitä, kuten akkujen käsittelyä turvaavan lämpökamerajärjestelmän. Se valvoo lämpötilaa akkujen käsittelyalueella kellon ympäri ja hälyttää heti, jos poikkeamia havaitaan.

Takaveto tai neliveto, kestävän kehityksen sisustusmateriaalit ja innovatiiviset avustinjärjestelmät

Škoda Enyaq iV -mallista on tarjolla kaksi akkuvaihtoehtoa ja neljä tehoversiota.

Kahdessa tehokkaimmassa versiossa on edessä toinen sähkömoottori, joka toimii yhdessä takamoottorin kanssa. Toimintamatka riippuu valitusta akkukoosta ja on WLTP-testisyklin mukaisesti pisimmillään 532 kilometriä.

Katso tästä muita juttuja Enyaq iV -mallista.

Sisustuksen Design-vaihtoehdot korvaavat aiemmista automalleista tutut varusteluversiot. Sisustuksissa käytetään ympäristövastuullisesti valmistettuja materiaaleja sekä kierrätysmateriaaleja kuten villaa ja kasviuutteilla parkittua nahkaa.

Enyaq iV on ensimmäinen Škoda-automalli, johon on saatavissa lisätyn todellisuuden tuulilasinäyttö. Se näyttää tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here