Škodan sähköauto Enyaq iV piipahtaa Suomessa tällä viikolla

Škodan sähköauton Enyaq iV on tällä viikolla käväisemässä Suomessa. Varsinaiset asiakasautot tuleva Suomen asiakkaille loppukeväästä.

Suomeen tuli kaksi esisarjan autoa näytille ja tällä viikolla ne ovat näytillä Helsingissä, Hyvinkäällä, Turussa, Lappeenrannassa, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla.

Syyskuusta alkaen auto on ollut ennakkovarattavissa ja joulukuun alusta ennakkovarauksen tehneet pääsivät jo vahvistamaan tilauksensa.

Ensi viikolla tilaaminen avataan virallisesti kaikille.

Kuva: CvB.

Enyaq iV tarjoilee alkuun kaksi akku- ja tehovaihtoehtoa: 60 ja 80. Molemmat vaihtoehdot ovat tarjolla Launch Edition ja 125 Edition -malleina. Vakiona on nyt takaveto, mutta nelivetoiset ja muut malliversiot tulevat tarjolle vielä myöhemmin ensi vuoden aikana.

Enyaq 60 iV:ssä on bruttokapasiteetiltaan 62 kWh:n (netto 58 kWh) akku. Sähkömoottorin teho on 132 kW (180 hv) ja vääntö 310 Nm. Huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa ja kiihdytys nollasta sataan 8,7 sekuntia.

Kuva: CvB.

Enyaq 80 iV -malli on varustettu bruttokapasiteetiltaan 82 kWh:n (netto 77 kWh) akulla. Sähkömoottorin teho on 150 kW (204 hv) ja vääntö 310 Nm. Malliversio kiihtyy nollasta sataan 8,5 sekunnissa ja huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa.

Enyaq iV -mallin toimintamatka on WLTP:n ennakkotietojen mukaan parhaimmillaan 531 kilometriä.

Mielenkiintoista on nähdä, tuleeko tästä autosta pitkässä juoksussa samanlainen menestystarina kuin Octaviasta on tullut. Ensivaikutelman mukaan ainakin ainekset kunnon perheautolle ovat olemassa. Tilaa on sekä matkustajille että tavaroille.

Kuva: CvB.

Kojelautaa hallitsee iso näyttö ja vastaavasti mittaristo on tavallista pienempi. Mittaristo voi olla pienempi, kuin sähköautossa ei tarvita kierroslukumittaria.

Maahantuojan mukaan ainakin odotukset ovat korkealla. Ennakkotilaajia on nyt jo maahantuojan mukaan useita satoja.

Kuva: CvB.

Enyag-hinnastossa on tällä hetkellä neljä mallia.

  • Enyaq 60 Launch Edition iV     43 191 euroa
  • Enyaq 60 ”125 Edition” iV       48 764 euroa
  • Enyaq 80 Launch Edition iV     48 836 euroa
  • Enyaq 80 ”125 Edition” iV       58 549 euroa

Katso tästä muita juttuja Enyaq iV -mallista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: CvB.

Kuva: CvB.

Kuva: CvB.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here