Skodan ensimmäinen konseptisähköauto esitellään Shanghain autonäyttelyssä

29.3.2017 12.15

Škoda esittelee Shanghain autonäyttelyssä ensimmäisen version tulevasta sähköautosta.

Konseptiautomallin Vision E myötä Škoda antaa maistiaiset tulevaisuuden autoilusta sähkön voimalla. 

Škodan ensimmäinen täysin sähköllä kulkeva ja itseajava konseptiauto näyttää Škodan tulkinnan sähköautojen tulevaisuudesta.

Auton pituus 4 645 mm, leveys 1 917 mm ja korkeus 1 550 mm. Pitkän 2 850 millimetrin akselivälin sekä korin lyhyen etu- ja takaylityksen ansiosta sisätilat ovat suuret, todetaan Škodan tiedotteessa.

Voimalinjan 225 kW:n yhteisteho antaa Škoda Vision E:lle ripeän kiihtyvyyden. Huippunopeus on 180 km/h. Tehokas litiumioni-ajoakusto ja jarrutusenergian talteenotto mahdollistavat jopa 500 kilometrin toimintasäteen. 

Kahden sähkömoottorin avulla Škoda Vision E vetää kaikilla neljällä pyörällä. 

Vision E -konseptiautomallin myötä Škoda tarjoaa myös maistiaiset itseajavasta autosta. Uusimpien tutkimusten perusteella arvioidaan, että noin 15 prosenttia kaikista uusista autoista vuonna 2030 voivat olla täysin itseajavia. 

Konseptiautomalli Škoda Vision E yltää itseajavien autojen tason 3 vaatimuksiin: se voi ajaa itsenäisesti liikenneruuhkassa, kytkeytyy autopilotille moottoritie­ajossa, pysyy kaistallaan, osaa väistää ja ohittaa, etsii pysäköintipaikan, pysäköi itse ja lähtee pysäköinnistä itse. Näitä toimintoja varten se valvoo jatkuvasti liikennetilannetta useilla kantomatkaltaan erilaisilla tunnistimilla ja kameroilla.

Sähköllä liikkumisen strategia

Sähköllä liikkumisella on avainasema Škodan kansainvälisen kasvun strategiassa. Škoda suunnittelee omat täyssähköautomallinsa Volkswagen Groupin MEB-rakenteen pohjalta.

Škoda-automalliston sähköistyminen käynnistyy vuonna 2019 markkinoille tulevalla ladattavalla Škoda Superb -pistokehybridillä. Škodan ensimmäinen täyssähköauto tullaan julkistamaan pian sen jälkeen vuonna 2020. Vuoteen 2025 mennessä Škoda kasvattaa täyssähköautomallistonsa viisi automallia käsittäväksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän