Škoda Transportationin menestys tuo työpaikkoja myös Otanmäen tehtaalle

Škoda Transportation on viime aikoina voittanut useita Euroopan merkittäviä tarjouskilpailuja moderneilla raitiovaunuilla sekä paikallisjunilla.

Viimeisin voittoisa kilpailu on Latvian uudet paikallisjunat. Sopimuksen arvo on noin 250 MEUR.

– Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla on merkittävä rooli Saksan Mannheimin raitiovaunujen sekä Latvian paikallisjunien toimituksissa, sanoi Škoda Transportationin myyntijohtaja sekä Škoda Transtechin hallituksen puheenjohtaja Zdenek Majer tiistaina liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin vieraillessa Otanmäen tehtaalla.

Majerin mukaan uusien tilausten myötä syntyy satoja uusia työpaikkoja tulevien vuosien aikana.

– Suomi on tärkeä kotimarkkina koko konsernille ja kuntien sekä VR Groupin kotimaan tilaukset ovat erittäin tärkeitä Otanmäen tehtaan vakaalle työllisyydelle tulevaisuudessa, lisäsi Majer.

Škoda Transtechin toimitusjohtajan Lasse Orren mukaan tilaukset Otanmäen tehtaalta Latviaan alkavat vuonna 2021 ja kestävät vuoteen 2024 asti. Sitä ennen tilauskanta on pyrittävä pitämään yllä siten, että pystymme pitämään täystyöllisyyden Otanmäen tehtailla.

– Uudet tilaukset merkitsevät myös tarvetta uusiin rekrytointeihin. Ammattitaitoisen työvoiman saanti ei ole helppoa, joten tarvitsemme merkittävän määrän muuntokoulutusta Kainuuseen, sanoo toimitusjohtaja Orre.

Osa ammattilaisista tulee myös muista maista, joten Škoda Transtechilla toivotaan, että myös Suomessa luovutaan ulkomaisten työntekijöiden tarveharkinnasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here