Sisulta yli 900-hevosvoimainen kuorma-auto


29.3.2018  19.30

Sisun kuljetusnäyttelyssä keväällä 2017 esitellyn Sisu Hybridin myynti on käynnistynyt. 

Ensimmäisten rinnakkaishybridijärjestelmällä varustettujen Sisujen asiakastoimitukset alkavat kuluvan kevään aikana. Hybrid Sisujen kysyntä on kohdistunut odotetusti raskaisiin maansiirto- ja raakapuunkuljetuksiin. 

– Kiinnostus uusia Hybrid kuorma-autoja kohtaan on ollut vahvaa. On syytä odottaa, että vuonna 2019 viidennes valmistamistamme kuorma-autoista on varustettu Hybrid -järjestelmällä, arvioi Sisu Polar liiketoimintajohtaja Petri Kananen.

Sisun rinnakkaishybridjärjestelmällä saadaan tuotettua runsaan 900 hv yhteisteho ja 3 600 Nm vääntömomentti.

Sisun mukaan Hybrid Sisu on markkinoiden tehokkain sarjavalmisteinen kuorma-auto.

Lisäteho tuotetaan sähköllä, jolloin tehoa ei tuoteta polttoaineenkulutuksen kustannuksella vaan päinvastoin.

Sisun mukaan järjestelmällä voidaan vähentää kuorma-auton polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 10 %.

Sisu Hybridien voimalinja koostuu diesel-, ja sähkömoottorin muodostamasta voimapaketista, joka yhdistyy synkronoimattomaan Eaton Fuller vaihteistoon ja Sisun napavälitteiseen telivetoon.

Hybridi Sisuissa kytkin on sijoitettu moottoreiden väliin, jolloin auton liikkeellelähtö voidaan tehdä sähkömoottorin avulla kuormittamatta lainkaan kytkintä.

– Sähkö mahdollistaa monia uusia tapoja säätää ja hallita auton voimalinjaa. Tulemme esittelemään useita muitakin uusia ominaisuuksia autoihimme järjestelmän kehittyessä, toteaa Sisun vaihtoehtoisten voimalinjojen projektipäällikkö Juha Mar

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here