Scanian kuorma-auto kulutti testiajossa kaikkein vähiten

5.4.2018  14.20

Scania R 500 voitti tämän vuoden Green Truck -palkinnon saksalaisessa polttoainetestissä, todetaan Scanian tiedotteessa. 

Scanian tiedotteen mukaa testissä keskitytään autojen polttoaineenkulutukseen, ja päivitetyllä 13 litran moottorilla varustettu Scanian uuden sukupolven kuorma-auto osoitti olevansa kova tekijä kilpailussa.

Green Truck Award -testin järjestää kaksi johtavaa saksalaista autoalan lehteä, VerkehrsRundschau ja Trucker.

Testattavien puoliperävaunuyhdistelmien kokonaismassa on 40 tonnia, ja testi suoritetaan valvotuissa olosuhteissa Münchenin ja Nürnbergin välisillä julkisilla teillä.

Polttoaineenkulutusta ja keskinopeutta säädellään Scanian mukaan tarkasti, ja sään tai liikenneolosuhteiden mahdollisesti aiheuttama vaihtelu poistetaan.

Matala polttoaineenkulutus paitsi säästää kustannuksia, myös parantaa energiatehokkuutta, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tekee ajamisesta ympäristöystävällisempää.

Scanian ajoneuvon keskimääräinen polttoaineenkulutus 350 km:n testiradalla oli 24,92 l/100 km, kun keskinopeus oli 79,91 km/h, ja ero testin kakkoseen oli selvät 0,4 l/100 km.

Jos tämä suhteutetaan kaukoliikenteen ajoneuvoyhdistelmien tyypilliseen 150 000 km:n vuosittaiseen ajosuoritteeseen, eroa kertyy 600 litraa vuodessa (eli noin 3 m3 dieselpolttoainetta viiden vuoden aikana), tiedotteess

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here