Sama kaveri kaksi kertaa kiinni rattijuoppoudesta – poliis takavarikoi auton ja määräsi miehen matkustuskieltoon

21.11.2017 21.59

Itä-Suomen poliisi on takavarikoinut rattijuopon auton ja asettanut miehen matkustuskieltoon, koska hän jäi samana viikonloppuna kaksi kertaa kiinni rattijuoppoudesta.

Ensimmäinen tapaus Joensuussa

Poliisi sai lauantaina kello 23 aikoihin hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Joensuun Siihtalassa henkilöauto oli törmännyt huoltamon seinään ja autosta kuljettajan paikalta poistunut mies oli vaikuttanut päihtyneeltä.

Paikalle mennyt poliisipartio otti lähistöltä kiinni tuntomerkkeihin sopivan mieshenkilön, joka osoittautui kyseisen auton omistajaksi.

Miehen puhalluskokeen tulos oli 1,68 promillea.

Mies kiisti ajaneensa autollaan, mutta suoritettujen puhutusten ja kuulustelujen perusteella poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta.

Toinen tapaus Kontiolahdella

Poliisi sai sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 01:35 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan henkilöauto oli poistunut Kontiolahden Lehmosta parkkipaikalta ja poistuessaan auton kuljettaja oli peruuttanut autolla piha-aitaan sekä omenapuuhun.

Poliisipartio tavoitti kyseisen henkilöauton Lehmosta. Autossa oli ainoastaan kuljettaja, jolle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1,96 promillea.

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies on kuulustelussa myöntänyt ajaneensa autoa päihtyneenä.

Molemmissa tapauksissa rikoksesta epäiltynä on kontiolahtelainen 23-vuotias mies.

Poliisi on takavarikoinut miehen käytössä olleen henkilöauton rikoksentekovälineenä. Lisäksi mies on määrätty matkustuskieltoon 19.1.2018 saakka. 

Matkustuskiellon erityisenä perusteena on rikoskierteen kat

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here