Sähköautoseikkailija pääsi määränpäähänsä

Marek Kaminski.

28.8.2018 13.06

Naparetkeilijä Marek Kaminski on päässyt perille Japaniin taitettuaan 16 000 sähköautolla Nissan Leafillä.

Seikkailu starttasi Puolasta kolme kuukautta aiemmin.

Marekin ympäristöystävällinen matka alkoi Puolan Zakopanesta ja eteni kahden mantereen halki.

Vaihtelevia olosuhteita tarjonnut reitti kulki Liettuan, Valko-Venäjän, Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Etelä-Korean kautta ja sai päätepisteensä Tokiossa.

Lue tästä muita juttuja Leafista.

”Jälkeäkään jättämättä” periaatetta noudattanut #NoTraceExpedition-matka havainnollistaa, että päästötön maailmanmatkailu sähköautolla on toteutettavissa.

Vaikka Kaminskin suurimpia saavutuksia onkin tutkimusretkeily sekä Pohjois- että Etelänavalla saman vuoden aikana, hänen sähköautolla tekemänsä matka on todennäköisesti yhtä ikimuistoinen.

Kaminskin matkan kohokohtiin kuuluivat kiertotiet mongolialaisilla hiekkateillä ja innovatiiviset latausratkaisut Venäjällä.

Ensimmäisistä 16 000 kilometristä suoriuduttuaan Kaminski aikoo muitta mutkitta hypätä uudelleen ratin taakse ja palata samalla autolla Japanista takaisin Puolaan.

Kaminski halusi tempauksellaan kyseenalaistaa ympäristöystävällisempään matkailuun liittyviä ennakkoluuloja.

– 16 000 kilometrin matka on huomionarvoinen saavutus millä tahansa ajoneuvolla ajettuna. Se osoittaa, että voimme ajaa pitkiäkin matkoja aiheuttamatta vahinkoa ympäristöllemme. Toivommekin, että tämä projekti rohkaisee ihmisiä matkustamaan ympäristöä kunnioittaen ja huomioimaan sähköautojen tarjoaman potentiaalin, toteaa Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here