Sähköauton lataus 10:stä 80:een prosenttiin onnistui kymmenessä minuutissa!

Polestar ja pikalatauksen edelläkävijä StoreDot ovat ensimmäistä kertaa onnistuneesti käyttäneet StoreDotin erittäin nopeaa XFC-pikalatausteknologiaa autossa: Polestar 5 -prototyyppi ladattiin 10:stä 80:een prosenttiin vain kymmenessä minuutissa.

Täysin ajettavissa olevan prototyypin latausnopeus alkoi 310 kW:sta ja nousi yli 370 kW:n huippulukemiin latauksen lopulla.

Maailman ensimmäinen kymmenen minuutin pikalataus 10:stä 80:een prosenttiin piihallitsevia kennoja ajettavassa ajoneuvossa käyttämällä – yksittäisten kennojen ja laboratorio-olosuhteiden sijaan – on jatkoa Polestarin suunnitelmille kehittää paras mahdollinen ajokokemus tulevaisuuden autoille innovatiivisten teknologiakumppanuuksien avulla.

Erityinen 77 kWh:n akusto, jolla on potentiaalia kasvaa vähintään 100 kWh:iin, voi lisätä keskikokoisen sähköauton toimintamatkaa 320 kilometrillä kymmenessä minuutissa.

Polestarin ja StoreDotin akkuinsinöörien suorittaman XFC-testin tarkoituksena oli esitellä XFC-akkuteknologian käyttökelpoisuutta tulevissa Polestarin autoissa.

“Aika on yksi elämän suurimmista ylellisyyksistä, ja ylellisten ja suorituskykyisten sähköautojen valmistajana meidän täytyy puuttua yhteen sähköautojen omistuksen suurimmista haasteista – lataukseen liittyvään ahdistukseen. Tämän uuden teknologian avulla kuljettajat voivat pidemmillä matkoilla pysähtyessään kuluttaa vähemmän aikaa lataamiseen ja palata tien päälle nopeammin. Pysähdysaika on samaa luokkaa kuin nykypäivän bensiiniauton kanssa”, Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath kertoo.

StoreDotin mullistava XFC-teknologia käyttää piihallitsevia kennoja, joiden energiatiheys on huippuluokan NMC-kennojen tasolla, eikä se edellytä erityisiä jäähdytysjärjestelmiä autossa. Kokeellisissa XFC-akkumoduuleissa on rakenteellinen toiminto, joka parantaa mekaanisia ja jäähdytysominaisuuksia ja samalla jopa vähentää painoa. Erinomainen kierrätettävyys ja huollettavuus ovat myös keskeisiä ominaisuuksia akuston suunnittelussa.

Nykypäivän kaupallisissa sähköautojen akuissa pikalatausnopeudet voivat vaihdella merkittävästi akun varaustason mukaan. Nopeudet voivat joskus laskea huomattavasti varaustason kasvaessa. Tämän testin aikana Polestar havaitsi latausnopeuden nousevan 310 kW:sta 10 %:n varaustasolla yli 370 kW:iin 80 %:n varaustasolla. Tämä todistaa teknologian tasaisuuden: latausnopeudessa tai -tehokkuudessa ei esiinny merkittäviä muutoksia, kun kuljettaja päättää pitää ajotauon akun ollessa edellä mainitulla laajalla varaustasoalueella.

Mikä tärkeintä, testi osoittaa, että XFC-teknologia toimii nykypäivän DC-latausinfrastruktuurissa, joka sisältää yhä enemmän tehokkaita vähintään 350 kW:n latureita.

Tämä tarkoittaa, että kuljettajan tarvitsee käyttää vähemmän aikaa pysähdyksissä auton lataamiseen – joka voi monissa nykypäivän sähköautoissa kestää yhä noin 30 minuuttia (10–80 %). Lyhentämällä tämän ajan kymmeneen minuuttiin XFC-teknologia tuo kokemuksen paljon lähemmäksi bensiiniauton tankkausta. Tasaisten latausnopeuksien ansiosta kuljettajat voivat sopivan laturin kanssa pysähtyä vain viideksi minuutiksi varaustason ollessa 50 % ja jatkaa matkaa yli 80 %:n varaustasolla.

StoreDot

StoreDot on edelläkävijä ja maailman johtava äärimmäisen nopean latauksen (XFC) sähköajoneuvoakkujen valmistaja, joka vähentää sähköautojen yleistymiseen liittyviä kriittiset esteitä kuten toimintamatkaan tai lataukseen liittyvää ahdistusta. Yritys on mullistanut perinteisen Li-ion-akun innovoimalla ja syntetisoimalla patentoituja orgaanisia ja epäorgaanisia yhdisteitä, jotka on optimoitu tekoälyalgoritmeilla. Se mahdollistaa sähköauton lataamisen alle 10 minuutissa eli asiakas saa samankaltaisen kokemuksen kuin tavanomaisen polttomoottoriauton tankkaus.

100inX-tuotesuunnitelmansa avulla StoreDotin akkuteknologia tarjoaa Range on Demand:n: 100 mailin latauksen 5 minuutissa vuonna 2024 ja 100 mailin latauksen 4 minuutissa vuonna 2026 ja 100 mailin latauksen 3 minuutissa vuonna 2028. StoreDot:n strategisia sijoittajia ja kumppaneita ovat BP, Daimler, VinFast, Volvo Cars, Polestar, Ola Electric, Samsung, TDK ja sen valmistuskumppani EVE Energy.

Lue myös

Polestar 5: Viiden minuutin latauksella 160 km!

Polestarin autoihin mahdollisesti tulossa erittäin nopea akun lataus — 160 km viidessä minuutissa!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän