Sähköautojen lataukset Easyparkin kautta lisääntyivät 190 prosenttia

Vuonna 2022 EasyPark on jatkanut yhteistyön laajentamista sekä paikallisten että valtakunnallisten sähköautojen latausoperaattoreiden kanssa Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja Sloveniassa.

EasyParkin tilastojen mukaan yhä useammat sähköautojen omistajat kääntyvät EasyParkin puoleen sähköautojen latauksessa ja maksutapahtumien määrä latauspistettä kohden kasvaa Euroopan autokannan sähköistyessä nopeasti.

Maissa, joissa sähköauton lataus on mahdollista maksaa EasyPark-sovelluksella, tapahtumat ovat lisääntyneet 190 prosenttia vuoden 2022 aikana vuoteen 2021 verrattuna. Myös keskimääräinen tapahtumakohtainen latausmäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana lähes 16 prosenttia. Keskimäärin käyttäjät lataavat 11,89 kWh tapahtumaa kohden.

Ruotsissa, jossa EasyPark on edennyt pisimmälle valtakunnallisten latausverkostojen lisäämisessä EasyPark-sovellukseen, EasyPark on onnistunut lisäämään latauspisteiden saatavuutta yli 30 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että sähköautojen omistajat voivat käyttää jo lähes 40 prosenttia Ruotsin julkisista latauspisteistä EasyPark-sovelluksen kautta.

Suomessa EasyParkin suurin latausverkostokumppani on Recharge, jonka kautta yli 250 latauspistettä on käytettävissä EasyPark-sovelluksella.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here