Sähköautoilun kasvu näkyy ABC-latausasemilla: miljoona lataustapahtumaa puolessa vuodessa

ABC-lataus ylitti tavoitteensa ja avasi yli 500 uutta sähköautojen latauspistettä vuoden aikana. Avauksista jopa 300 oli teho- tai suurteholatauspisteitä.

Kasvu on ollut voimakasta myös muilla osa-alueilla: lataustapahtumien määrä nousi huimalla miljoonalla puolessa vuodessa ja kahden miljoonan rajan odotetaan rikkoutuvan loppuvuonna. Asiakastyytyväisyydessä ABC-lataus nousi kotimaisten latauspalveluiden ykköseksi.

Kasvun vuosi huipentuu ennätykselliseen loppuvuoden lomaliikenteeseen.

– Loppuvuoden liikenteessä tullaan näkemään ABC-latauksen kaikkien aikojen vilkkaimmat päivät. Voimme ylittää ensimmäistä kertaa jopa 10 000 lataustapahtuman rajan yhden päivän aikana. Lataustapahtumat jakaantuvat toki laajaan verkostoomme, mutta ruuhkahuippuina kannattaa ennakoida ja tarkistaa ABC-mobiilista vapaana olevat latauspisteet, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK Liikennekaupasta.

Sähköautoilun vuosi vuodelta kasvava suosio näkyy latausverkoston laajenemisen lisäksi voimakkaana lataustapahtumien määrän kasvuna.

– Loppuvuodelle osuu myös ABC-latauksen reilun kaksivuotisen historian kahdes miljoonas lataus. Verkostomme miljoonas lataus tehtiin kesän korvalla toukokuun lopussa eli määrä tuplaantuu reilussa puolessa vuodessa.

Tutkitusti toimintavarmin kotimainen latausverkosto

ABC-lataus saavutti loppuvuodesta huipputuloksen sähköautojen latauspalveluja vertailevassa EPSI Rating -kuluttajatutkimuksessa*. Koko toimialaa tarkasteltaessa latauspalveluiden asiakastyytyväisyys on laskenut edellisvuoden tasosta, mutta ABC-lataus on ainoana toimijana nostanut asiakastyytyväisyyttään vuoden aikana ja noussut kotimaisten toimijoiden kärkeen.

– Asiakkaat arvioivat ABC-latauksen ykköseksi monella eri saralla. Verkostomme koetaan muun muassa kotimaisista palveluntarjoajista toimintavarmimmaksi. Olemme tästä erittäin tyytyväisiä, koska verkoston nopean laajentumisen lisäksi olemme alusta asti kiinnittäneet erityistä huomiota sen toimintavarmuuteen. ABC-lataus arvioidaan myös kaikkein kattavimmaksi verkostoksi, minkä lisäksi tarjoamme parasta vastinetta rahalle. Lämmin kiitos asiakkaillemme luottamuksesta, Tervonen iloitsee.

Suomen suurin teholatausverkosto

ABC-latausasemia on tällä hetkellä jo lähes 300, ja niissä latauspisteitä löytyy yli 1 800 autolle. Pääpaino uusissa avauksissa on asiakkaiden toivomissa suurteholatauspisteissä. Samalla useilla jo avatuilla asemilla on kasvatettu latauspisteiden tehoja.

Hiljattain avattuja uusia suurteholatausasemia ovat muun muassa 12 latauspisteen ja 800 kW:n kokonaistehon ABC-lataus Prisma Kaari Helsinki ja Jumbo Vantaa sekä kuuden latauspisteen ja 600 kW:n ABC Pitkälahti Kuopio. ABC Pirkkalan latausasemaa on laajennettu, ja nyt suurteholatauspisteitä on 10 ja aseman kokonaisteho on 800 kW.

ABC-latausverkostoa rakennetaan S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen sinne, missä asiakkaat liikkuvat eli maanteiden pääväylien varteen, kaupunkikeskustoihin ja pienemmille paikkakunnille.

* EPSI Rating -organisaation riippumaton tutkimus Latauspisteet 11/2023. Tutkimukseen haastateltiin Pohjoismaissa noin 3 000 asiakasta marraskuussa 2023.

Lue myös: ​​Kauppakeskus Jumbossa avautuu Vantaan suurin sähköautojen suurteholatausasema

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän