Säätäminen kostautui: Jari Huttunen putosi kolmanneksi Bohemia-rallissa

Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Jari Huttunen sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Bohemia-rallissa Tshekissä.

Lauantain kilpailupäivän jälkeen kisaa johtanut Huttunen jäi kilpailun maalissa rallin voittaneelle isäntämaan Vaclav Pechille 49,8 sekuntia.

Lauantaina käynnistynyt Bohemia-ralli alkoi Huttuselta ja kartanlukija Mikko Lukalta hienosti, sillä he nousivat kilpailun kärkeen toisen erikoiskokeen jälkeen ja pitivät kärkipaikkaa sen jälkeen koko lauantain ajopäivän ajan.

Yötauolle tultiin yhdentoista ajetun erikoiskokeen jälkeen, jolloin Huttusen johto toisena ajaneeseen Skoda-kuljettaja Jan Kopeckyyn oli vain 0,6 sekuntia. Kolmantena lauantain jälkeen oli Ford Focus WRC:llä kilpaileva Pech. Kolmikon taistelu kärkipaikasta oli tasaista, sillä Pech oli jäänyt Huttusesta 2,1 sekuntia.

– Lauantai oli hyvä päivä. Aamun lenkki tuntui vaikealta, kun oli märkää, mutta se taisi kuitenkin sopia meille, koska ajat olivat hyviä. Iltapäivällä tiet olivat kuivempia ja ajo helpompaa. Voisi sanoa, että päivä oli ajollisesti lähellä täydellistä ja vauhtiin voi olla tyytyväinen, Huttunen sanoi.

Säätäminen kostautui

Sunnuntain seitsemälle erikoiskokeelle lähdettäessä Huttusen auton alustaan oli tehty muutoksia, joilla koitettiin saada suorituskykyä parannettua entisestään.

Tällä kertaa säätäminen kuitenkin kostautui, sillä vauhti oli kateissa aamun ensimmäisen lenkin erikoiskokeilla ja kärkipaikka vaihtui nopeasti kolmanteen sijaan.

– Säädimme autoa ja pieleenhän se meni. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä huomasin, että auto on hankalampi ajaa. Aamun kolmas erikoiskoe oli 22 kilometriä pitkä ja siellä jäimme 25 sekuntia, joten peli ratkesi tällä kertaa siihen. Pari pientä ajovirhettäkin mahtui matkaan, mutta niissä ei mennyt juurikaan aikaa. Iltapäivän erikoiskokeille muutimme huollossa auton takaisin lauantain säätöihin, mutta voiton kannalta se oli myöhäistä.

Sunnuntain erikoiskokeilla rallin voittoon nousi Pech, joka jätti Kopeckyn lopulta 6,4 sekunnin päähän.

– Kaksijakoinen viikonloppu. Lauantai oli huippupäivä meiltä ja se lämmittää mieltä. Sunnuntai meni puolestaan penkin alle eikä siihen voi olla lainkaan tyytyväinen. Asfaltilla ajo tuntui pitkän tauon jälkeen ihan hyvältä, vaikka ei se yhtä kotoinen alusta ole kuin sora.

Katso tästä muita juttuja Jari Huttusesta.

Huttusen ja Lukan kilpailukausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Italiassa. Siellä ohjelmassa on 1.-2.8. ajettava Alba-ralli, jossa kaksikko kilpailee Hyundain tehdastiimin R5-autolla. Syyskuussa on vuorossa Viron MM-ralli, jossa kalustona on puolalaisen B2rallyn Hyundai i20 R5.

Rally Bohemia 2020, top 5

1 Vaclav Pech jr. – Petr Uhel, CZE, Ford Focus RS WRC ’06, 1:29:59.5
2 Jan Kopecky – Jan Hlousek, CZE, Skoda Fabia R5 Rally2 evo + 6,4
3 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5 + 49,8
4 Filip Mares – Radovan Bucha, CZE, Skoda Fabia Rally2 evo +1:04.7
5 Jan Cerny – Petr Cernohorsky, CZE, VW Polo GTI R5 +1:54.7

www.jarihuttunenracing.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän