Ruotsissa otetaan käyttöön täyssähköisen 64 tonnin lämpösäädellyn perävaunuyhdistelmän

Axfoodin tukiyritys Dagab Ab laajentaa päivittäisiä elintarvikekuljetuksiaan sähköajoneuvoilla.

Dagab käyttää Tukholmassa tällä hetkellä sekä täyssähköisiä raskaita kuorma-autoja että hybridikuorma-autoja. Näiden lisäksi Göteborgin alueella tullaan käyttämään 64-tonnista sähkökäyttöistä perävaunuyhdistelmää.

Scania ja Dagab ovat tehneet läheistä yhteistyötä useiden vuosien ajan, ja tavoitteena on kehittää kalusto, jota voidaan käyttää ilman fossiilisia polttoaineita.

Dagab oli edelläkävijä Ruotsissa vuonna 2021, kun se käytti raskaita sähkökäyttöisiä Scania-kuorma-autoja toiminnassaan. Nyt tämä kumppanuus laajenee, kun 64-tonninen elintarvikekuljetuksiin tarkoitettu perävaunuyhdistelmä – ensimmäinen laatuaan – otetaan käyttöön Göteborgissa.

Latausinfrastruktuuri on elintärkeä osa raskaita kuljetuksia, ja myös tällä alalla Scanialla ja Dagabilla on vahva kumppanuus.

Heidän uusi kuorma-autonsa ladataan vihreällä sähköllä. Suunnittelun ja pikalatauksen avulla tämän kuorma-auton tavoitteena on työskennellä enemmän kuin yrityksen muut ajoneuvot vähintään kahdessa vuorossa päivittäin ja suorittaa kuljetuksia erittäin laadukkaasti ja tehokkaasti.

Tämä tarkoittaa ilmasto- ja ympäristövaikutusten merkittävää vähenemistä 300–450 kilometrin reitillä päivässä. Kolmas ajovuoro edelleen pienentää ilmastovaikutuksia.

Raskaat sähkökuljetukset ja lämpösäädeltyjen elintarvikkeiden kuljetukset ovat tekniikan kannalta haasteellisia, sillä lämpötilan säätöä varten tarvitaan yhteensopivia liitäntöjä ja älykästä integraatiota sekä kuorma-auton että perävaunun energiankulutuksen minimoimiseksi.

Ajoneuvossa on siksi vahvempia komponentteja kuin Scanian nykyisin sarjatuotannossa olevissa sähköajoneuvoissa, jotta se pystyy selviytymään vaativista toiminnoista.

Sähköistetty varsinainen perävaunuyhdistelmä aloittaa liikennöinnin kesän 2022 jälkeen.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here