Renault-konserni ja Terrafame yhteistyöhön koskien vastuullisia akkumateriaaleja

Renault-konserni on allekirjoittanut aiesopimuksen nikkelisulfaatin toimituksista Terrafamen kanssa, joka operoi Suomessa yhtä maailman suurimmista sähköautojen akkukemikaalien tuotantolinjoista, todetaan Terrafamen tiedotteessa.

Sopimuksella Renault-konserni turvaa merkittävät vuosittaiset nikkelisulfaattitoimitukset Terrafamelta.

Toimitusmäärät vastaisivat vuosittain jopa 15 gigawattitunnin akkutehoa. Yhteistyö alkaa kehittämällä vastuullisuusjärjestelmiä sekä määrittelemällä tarkat mittarit, jotka auttavat varmistamaan sähköautojen akkukemikaalien jäljitettävyyden huomattavasti olemassa olevia ratkaisuja paremmin.

Renault on vastikään sopinut myös saksalaisen Vulcan-yhtiön kanssa vähähiilisistä litiumtoimituksista sekä Veolia & Solvay -yhteisyrityksen kanssa akkumateriaalien kierrättämisestä suljetussa kierrossa.

Näiden sekä nyt tuoreimman Terrafamen kanssa sovitun nikkelisulfaattia koskevan yhteistyön myötä Renault ottaa uuden merkittävän askeleen kohti sähköautojen ympäristöjalanjäljen pienentämistä läpi niiden elinkaaren.

Aieopimus ei ole sitova toimitussopimus vaan se kuvaa osapuolten yhteisymmärrystä jaetuista tavoitteista ja aikomusta syventää yhteistyötä akkujen arvoketjun kehittämiseksi sekä toimitussopimuksen solmimiseksi.

Myös muita sähköautojen akkuarvoketjun toimijoita on tarkoitus ottaa mukaan tähän kehitykseen luomalla sitovia yhteistyösopimuksia.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here