Rekisteröinti: Uusien henkilöautojen kauppa näyttää elpymisen merkkejä

Uusien autojen kysynnän lasku alkoi kesäkuussa loiventua. Automarkkina ei ole vielä kokonaan palautunut koronan tuomasta iskusta, mutta laskun taittuminen on signaali markkinoiden hitaasta elpymisestä, todetaan autoalan tiedotteessa.

Kevään aikana syntynyt asiakastilausten kuoppa leikkaa edelleen ensirekisteröintejä lähikuukausien aikana.

Henkilöautojen, pakettiautojen ja kuorma-autojen kysyntä on autoalan arvion mukaan tänä vuonna jäämässä hieman yli neljänneksen viime vuoden luvuista.

Kesäkuussa ensirekisteröitiin yhteensä 8 023 henkilöautoa, joka on 23,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Uusia henkilöautoja on vuoden alusta laskien rekisteröity 47 385, joka on 21,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. Ensirekisteröintien määrän lasku taittui selvästi kesäkuussa, sillä vielä toukokuussa eroa viime vuoteen oli noin 53 prosenttia.

Käytettyjen autojen kysynnän piristyminen ennakoi käännettä koko automarkkinassa – käytettyjen henkilöautojen kauppa kävi kesäkuussa jo 13,0 prosenttia viime vuoden kesäkuuta vilkkaammin, kun vielä huhtikuussa lukemat olivat 18,5 prosenttia ja toukokuussa 3,6 prosenttia pakkasella.

Hyötyajoneuvoilla kysynnän lasku ei kesäkuussa vielä taittunut samaan tapaan kuin henkilöautoilla

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin kesäkuussa 871. Määrä on 35,2 prosenttia pienempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

Tänä vuonna on ensirekisteröity 6 266 pakettiautoa, mikä on 21,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puolikkaalla.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin kesäkuussa 239, joka on 62,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Poikkeuksellisen suurta eroa selittää viime vuoden kesäkuussa voimaan astunut etäluettavia ajopiirtureita koskeva vaatimus, jonka takia kuorma-autoja rekisteröitiin kesäkuussa 2019 huomattavasti normaalia enemmän.

Katso tästä muut rekisteröintijutut.

Alkuvuoden aikana on ensirekisteröity 1 771 kuorma-autoa, joka on 26,6 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Yli 16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna rekisteröity 1 224, mikä on 32,1 prosenttia viime vuoden ensimmäistä puolikasta vähemmän. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja alkuvuonna ensirekisteröity 122, joka on 23,3 prosenttia viime vuotta vähemmän. Alle 6 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 425, joka on 6,0 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Linja-autoja on kesäkuun loppuun mennessä ensirekisteröity 114. Määrä on 38,0 prosenttia pienempi kuin viime vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!