Rekisteröinti: Rekisteröintien hyvä vire jatkui heinäkuussa tilauskannan purkautuessa

Heinäkuussa rekisteröitiin 6 397 uutta henkilöautoa, mikä on 16,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Tammi-heinäkuussa on rekisteröity yhteensä 53 274 henkilöautoa, joka on 8,7 prosenttia viime vuotta enemmän. Alkuvuoden rekisteröinnit ovat noin 16 prosenttia pitkän aikavälin tammi-heinäkuun keskiarvoa alemmat.

Ensirekisteröintien kasvu edellisen vuoden lukemiin verrattuna johtuu komponenttipulan aiheuttaman korkeaksi kasvaneen tilauskannan purkautumisesta.

Viime vuonna rekisteröintien määrä jäi poikkeuksellisen matalaan noin 82 000 henkilöauton tasoon, kun 2010-luvulla uusia autoja rekisteröitiin vuosittain keskimäärin 114 000.

Tänä vuonna rekisteröintien määrän arvioidaan jäävän noin 85 000 henkilöautoon. Vaikka korkea tilauskanta kannattelee vielä lähikuukausina rekisteröintejä, uusia tilauksia on tänä vuonna tehty noin puolet tavanomaista vähemmän.

Käytettyjen autojen kauppa oli heinäkuussa vireää. Autoliikkeiden käytettyjen autojen kauppojen määrä oli noin 11 prosenttia suurempi kuin viime vuoden heinäkuussa. Vaihtoautokauppaa on autoliikkeissä tammi-heinäkuussa käyty noin 5,4 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuonna.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 667, joka on 11,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Tammi-heinäkuussa on rekisteröity yhteensä 6 365 pakettiautoa, mikä on 3,7 prosenttia viime vuotta enemmän. Määrä jää noin 20 prosenttia viiden viime vuoden keskiarvoa alemmas.

Heinäkuussa rekisteröitiin yhteensä 262 uutta kuorma-autoa. Määrä on 29,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Yli 16 tonnin painoluokassa kuorma-autoja on alkuvuoden aikana rekisteröity yhteensä 1 743, joka on 23,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa.

Keskiraskaita 6–16 tonnin kuorma-autoja on heinäkuun loppuun mennessä rekisteröity 122, joka on 38,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kevyitä alle 6 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 510, joka on 23,8 prosenttia viime vuotta enemmän.

Uusia linja-autoja on heinäkuun loppuun mennessä rekisteröity 139, joka on noin 35 prosenttia vähemmän kuin pitkän aikavälin keskimääräinen rekisteröintien määrä tammi-heinäkuussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän