Rekisteröinti: Henkilöautokauppa laahaa selvästi viime vuoteen verrattuna

Huhtikuussa ensirekisteröitiin 9 748 henkilöautoa, mikä on 11,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Uusia henkilöautoja on alkuvuonna rekisteröity 38 850, kaikkiaan 14,5 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Uusien henkilöautojen rekisteröintien määrää vähentää edelleen syystalven asiakastilausten notkahdus, joka johtui uuden päästöjen ja kulutuksen mittaustavan käyttöönotosta. Kysynnän on ennakoitu kesän ja syksyn aikana tasaantuvan pitkän aikavälin keskiarvoon.

Uusia pakettiautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 1 369, joka on 4,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuun aikana.

Pakettiautoja on ensimmäisen vuosineljänneksen aikana ensirekisteröity 5 298, joka on 6,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Huhtikuussa rekisteröitiin 356 kuorma-autoa. Määrä on 7,9 prosenttia viime vuoden huhtikuuta suurempi.

Tammi-huhtikuussa kuorma-autoja ensirekisteröitiin 1 345, joka on 2,8 prosenttia viime vuoden alkukuukausia enemmän.

Suuria yli 16 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin 964, joka on 3,4 prosenttia viime vuoden tammi-huhtikuuta vähemmän. Kevyiden kuorma-autojen kysyntä on edelleen kasvussa.

Alle 6 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna ensirekisteröity 285, joka on 30,1 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin huhtikuussa 19.

Linja-autoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 100, joka on 16,7 prosenttia viime vuoden alkua vähemmän.

Suuria yli 8 tonnin linja-autoja on ensirekisteröity lähes sama määrä kuin aiempinakin vuosina, mutta pienten linja-autojen määrä on kääntynyt laskuun, kun esteettömät tilataksit vapautettiin autoverosta viime kesänä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!