Rekisteröinti: Henkilöautojen ensirekisteröintien määrä on jo melkein samalla tasolla kuin viime vuonna

Clas von Bell

3.7.2017 16.25

Kesäkuussa henkilöautoja ensirekisteröitiin 1 prosentti enemmän kuin viime vuonna kesäkuussa, mutta silti ensirekisteröinnit olivat 1,6 prosenttia laskussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. 

Kesäkuussa ensirekisteröitiin 10 860 uutta henkilöautoa.

Ensirekisteröinnit ovat vähitellen saavuttamassa viime vuoden tasoa, sillä kesäkuun loppuun mennessä ensirekisteröityjen henkilöautojen määrä on enää 1,6 prosenttia viime vuotta pienempi. Ero oli vielä huhtikuussa noin 4 prosenttia.

Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 64 441 kappaletta, kun määrä oli edellisvuonna vastaavana ajankohtana 65 478.

– Talouden näkymät vaikuttavat Suomessa tällä hetkellä hyvältä, joten uskon vuoden ensimmäisen puoliskon laskusta huolimatta, että koko vuoden ensirekisteröintimäärät tulevat vielä nousemaan viime vuodesta, toteaa Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Suosituimmat henkilöautomallit alkuvuonna olivat Škoda Octavia, Nissan Qashqai ja Toyota Auris.

Sähköautojen ja hybridien suosio jatkaa kasvua

Sekä sähköautojen että hybridien ensirekisteröinnit ovat kasvaneet huomattavasti. Sähkökäyttöisiä henkilöautoautoja oli rekisteröity toukokuun loppuun mennessä lähes yhtä paljon kuin viime vuonna yhteensä (2017: 215, 2016: 223).

Yhteensä vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttäviä henkilöautoja oli rekisteröity 1 139 kappaletta eli 75 % enemmän kuin tammi-toukokuussa 2016.

– Tässä vaiheessa tilastotarkastelussa on käytössä vasta tammi-toukokuun luvut, kertoo Trafin erityisasiantuntija Ari Väisänen.

Paketti- ja kuorma-autojen ensirekisteröintien määrät edelleen kasvussa

Kaikkien autojen ensirekisteröintien määrä kasvoi vuoden 2016 vastaavan ajankohtaan verrattuna. Yhteensä autoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa 74 878, eli 1,1 % enemmän kuin viime vuonna.

Sekä paketti- että kuorma-autojen ensirekisteröintien määrät kasvoivat selvästi vuonna 2016 ja kasvu on jatkunut myös alkuvuonna 2017. Pakettiautoja ensirekisteröitiin 8 364 kappaletta, mikä oli 25,1 % enemmän kuin vuonna 2016 vastaavaan aikaan.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin kesäkuussa 1 408, mikä on 17,8 prosenttia viime vuoden kesäkuuta enemmän.

– Paketti- ja kuorma-autojen ensirekisteröintien lisääntymisessä näkyy yleinen taloustilanne, Kenraali sanoo.

Suosituimmat pakettiautomerkit olivat Volkswagen ja Ford.

Kuorma-autoja ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11,4 % viime vuoteen verrattuna. Kuorma-autoja rekisteröitiin yhteensä 1 872 kappaletta.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on rekisteröity tänä vuonna 19,7 prosenttia viime vuotta enemmän. Kuorma-autoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 349, mikä on 24,6 enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Uusia linja-autoja rekisteröitiin 201 kappaletta, eli 9,8 % enemmän kuin viime vuonna. Uusia linja-autoja rekisteröitiin kesäkuussa 28.

Edellinen artikkeliPoliisi korjaa: Keuruun kuolonkolarin tiedotteessa oli väärää tietoa
Seuraava artikkeliMotoGP: Rengasongelmista huolimatta Mika Kallio oli varsin tyytyväinen kisaansa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here