Rekisteröinti: Henkilöautoja rekisteröitiin syyskuussa saman verran kuin viime vuoden syyskuussa

Syyskuun aikana ensirekisteröitiin 8 424 uutta henkilöautoa. Rekisteröintejä tehtiin 0,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Koronatilanteesta johtuva rekisteröintien määrän lasku on alkanut vähitellen taittua, mutta kevään ja alkukesän tilauskannan romahdus leikkaa vielä syksyn rekisteröintilukemia.

Uusia henkilöautoja on syyskuun loppuun mennessä rekisteröity 73 403, joka on 16,5 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin syyskuussa 3,6 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän. Käytettyjen autojen kauppa on kesän ja alkusyksyn aikana ollut selvästi viime vuotta vilkkaampaa. Koronatilanteen aiheuttamasta kevään notkahduksesta huolimatta käytettyjä henkilöautoja on koko vuoden aikana myyty 0,4 prosenttia viime vuotta enemmän.

Myös paketti- ja kuorma-autojen rekisteröinnit ovat vähitellen toipumassa koronan tuomasta iskusta.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 1 158, mikä on 23,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Syyskuun loppuun mennessä on ensirekisteröity 9 216 pakettiautoa, mikä on 19,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin syyskuussa 286, joka on 2,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Tammi-syyskuussa on ensirekisteröity 2 483 kuorma-autoa, joka on 20,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna rekisteröity 1 708, mikä on 25,8 prosenttia alempi lukema kuin viime vuonna. Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja alkuvuonna ensirekisteröity 171, joka on 11,9 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Alle 6 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 604, joka jää 5,0 prosenttia viime vuoden lukemista.

Katso tästä  muita rekisteröintijuttuja.

Koronapandemian vaikutukset näkyvät syvimmin linja-automarkkinassa. Linja-autoja on syyskuun loppuun mennessä ensirekisteröity yhteensä 242. Määrä on 40,8 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!