Rallicross: Niclas Grönholm taistelee taas viikonloppuna MM-pisteistä

Niclas Grönholmilla on jälleen edessä kahden osakilpailun viikonloppu rallicrossin MM-sarjassa, kun kauden seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan Barcelonassa Espanjassa.

MM-sarjan pisteissä kolmantena olevan Grönholmin tavoitteena Kataloniassa on saada Hyundai liikkeelle lähtöviivalta raketin lailla.

– Startteihin haetaan nyt lisää potkua säätämällä auton alustaa ja sitä kautta saamaan lisää vetopitoa. Latvian kisassa en päässyt niin hyvin liikkeelle viivalta kuin olisi pitänyt ja se näkyi heti. Barcelonan lyhyt lähtösuora on siinä mielessä armoton, että yhtään senttiä ei saa antaa tasoitusta lähdön hetkellä, Grönholm toteaa.

Peräkkäisinä päivinä ajettavat osakilpailut vaativat auton säädöiltä paljon, sillä aikaa ei juuri säätöjen hakemiseen viikonloppuna ole.

– Näissä kahden kisan viikonlopuissa tahti on sellainen, ettei siinä jää ihmettelylle aikaa säätöjen kanssa. Kaikki pyritään funtsimaan etukäteen ja sitten pitää heti onnistua, Grönholm kuvailee tiivistä kisaohjelmaa.

Barcelonan viikonlopusta tuli jo kauden neljäs kisarupeama, jossa ajetaan molempina päivinä finaalit. Syynä oli Portugalin osakilpailun peruuntuminen koronan takia. Grönholm ei oikein syty ajatukselle, että jatkossakin kisattaisiin tällä järjestelmällä.

– Pitäisin entisen kisasysteemin voimassa eli yksi osakilpailu viikonlopussa. Siinä on kuljettajalla ja tiimillä parempi mahdollisuus reagoida muutoksiin. Nyt mennään turhan tiukalla aikataululla, Grönholm tuumii.

Pisteissä Grönholm lähtee kuromaan eroa edellä oleviin. Sarjaa johtavalla Johan Kristfferssonilla pisteitä on kasassa jo 166 ja toisena olevalla Mattias Ekströmillä 149. Grönholmin pistemäärä on 117.

– Onhan tuossa eroa kärkeen, mutta jokaisesta pisteistä taistellaan jokaisessa erässä, Grönholm vakuutti taistelutahtoisena.

Yle TV 2 televisioi Barcelonan kisatapahtumat lauantaina klo 17.30 alkaen ja sunnuntaina lähetys alkaa klo 16.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here