Nokian Renkaiden Yhdysvaltojen tehdas sai ympäristösertifikaatin

Nokian Renkaiden Yhdysvaltain-tehtaan tuotantorakennus on saanut LEED v4 Silver -ympäristösertifikaatin osoituksena energia- ja ympäristötehokkuudestaan, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

Tennesseen Daytonissa sijaitseva tehdas avattiin vuosi sitten, ja sen kaupallinen tuotanto käynnistyi tammikuussa 2020.

Tuotantolaitos sai LEED v4 Silver -sertifikaatin useiden kestävää kehitystä tukevien ratkaisujensa vuoksi. Näitä ovat muun muassa

  • älykäs, energiaa säästävä rakennusautomaatio
  • ympäristöystävälliset rakennusmateriaalit
  • tehokkaat veden ja jätteiden hallintajärjestelmät
  • sähköautojen latauspisteet pysäköintialueella
  • uusiutuvan energian tuottaminen aurinkopaneeleilla. Paneelit tuottavat kolme megawattia aurinkoenergiaa suorassa auringonvalossa.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on tiedotteen mukaan maailman yleisin ympäristötehokkaiden rakennusten sertifiointijärjestelmä. LEED-sertifioidut rakennukset käyttävät vähemmän energiaa ja vettä, tuottavat vähemmän jätettä, niiden sisäilman laatu on parempi ja ne kuormittavat yhteisönsä ympäristöä vähemmän.

Katso tästä  muita juttuja Nokian Renkaasta.

Nokian Renkaat pyrkii tiedotteen mukaan olemaan alansa johtava toimija vastuullisuudessa. Yritys on jo vähentänyt tuotantolaitostensa hiilidioksidipäästöjä 44 prosentilla kuudessa vuodessa, ja sen CO2-päästöjen vähentämistä koskevat Science Based Targets -tavoitteet (SBT) hyväksyttiin rengasalan ensimmäisenä yrityksenä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here