Rallicross: Niclas Grönholm palkintopallille MM-sarjan Norjan kisassa

Niclas Grönholm ajoi rallicrossin MM-historian sadannessa osakilpailussa Norjan Hellissä toiseksi. Kauden toinen palkintopallisijoitus yhtä monesta ajetusta osakilpailusta nosti suomalaiskuljettajan sarjan yhteispisteissä toiseksi.

Rallicrossin MM-sarjassa juhlittiin Norjassa sadatta MM-osakilpailua. Juhlaosakilpailun voittoon ajoi lajin moninkertainen maailmanmestari Ruotsin Johan Kristoffersson, joka oli jokaisen viikonloppuna ajamansa erän nopein.

Grönholm paransi MM-sarjan avausosakilpailusta vauhtiaan, nousten sunnuntain finaalissa vain 1,755 sekunnin päähän finaalin kakkoseksi. Grönholm ajoi alkueristä sijat 6–2–6–2 ja voitti oman semifinaalinsa.

Päivän finaaliin Grönholm starttasi Kristofferssonin viereltä eturivistä. Grönholm sai hyvä startin, mutta ennen ensimmäistä mutkaa suomalaiskuljettajan PWR1-autoon osui peräti kolme eri kanssakilpailijaa. Grönholm hallitsi törmäystilanteet ja käänsi autonsa ykkösmutkaan toisena.

Viiden kierroksen mittaisen finaalin kahdella ensimmäisellä kierroksella Grönholm haastoi Kristofferssonia hyvin, mutta kolmen viimeisen kierroksen aikana kokenut ruotsalaiskuljettaja pystyi ajamaan eron reiluun sekuntiin.

– OK lähtö finaalissa. Keskirivissä takanani oli paljon parempi pito, joten osumaa tuli ja onneksi ei hajonnut mitään. Pääsin ensimmäisestä mutkasta toisena ulos. Ekassa mutkassa syntyi miltei puolet siitä erosta, joka Johanille (Kristoffersson) jäätiin. Yritin pysyä kyydissä mukana, mutta hän ajoi muutaman kymmenyksen kierroksella kovempaa.

– Sanotaan, että toinen sija oli täältä torjuntavoitto. Ei mikään huono viikonloppu, mutta edelleen vähän liian epätasaista suorittamista ja säädöt hukassa. Finaalia varten meillä oli ihan hyvä taktiikka, joka toi hyvät pisteet, Grönholm summaa.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua lajin klassikkoradalla Ruotsin Höljesissä, jonne Grönholm starttaa MM-pisteiden kakkossijalta.

– Tämä oli kaikki, jonka ansaitsimme tällä kertaa. Tässä on paljon töitä tehtävänä ennen Höljesin kisaa, jotta olisimme mahdollisimman valmiina ajamaan voitosta. Kauden kisoista Höljes on oikeiden säätöjen löytämisessä ehkäpä se hankalin.

– Höljesin radalla auton säädöt eivät ole koskaan täydelliset. Auto pitää saada sellaiseen balanssiin, että sillä voi hyppiä ja samaan aikaa ajaa kaarteita hyvällä pidolla. Tehdään kaikkemme, että meillä on Ruotsissa taas enemmän vauhtia, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-osakilpailu, Hell, Norja:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 3:16.656
2. Niclas Grönholm (FIN) PWR + 1.755
3. Timo Scheider (D) Seat + 3.675
4. Klara Andersson(S) PWR + 5.438
5. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen + 6.372
6. Sébastien Loeb (F) Lancia Delta + 6.798

MM-pistetilanne 2/10 osakilpailua:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 46
2. Niclas Grönholm (FIN) PWR 33
3. Kevin Hanssen (S) Peugeot 24
4. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen 23
5. Klara Andersson(S) PWR 23
6. Timo Scheider (D) Seat 20
7. Sébastien Loeb (F) Lancia 20
8. Guerlain Chicheri (F) Lancia 17

 

Niclas Grönholm ajoi kolmanneksi rallicrossin MM-avauksessa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän