Niclas Grönholm ajoi kolmanneksi rallicrossin MM-avauksessa

Täyssähköautoilla kilpailtavan rallicrossin MM-sarjan pääsarjan RX-luokan ensimmäinen osakilpailu on ajettu Portugalissa.

Sarjan suomalaisnimi Niclas Grönholm oli koko viikonlopun ajan palkintopallivauhdissa. Lauantaina sateen yllättämänä Grönholm sijoittui ensimmäisessä alkuerässä vasta viidenneksi, jonka jälkeen kolmessa seuraavassa alkuerässä Grönholm oli joukon toiseksi nopein.

Suomalaiskuljettaja ajoi oman semifinaalinsa voittoon ja samalla lähtöpaikan päivän finaalissa eturiviin lajin hallitsevan mestarin Johan Kristofferssonin vierelle.

Finaalin lähtökiihdytyksessä Grönholm joutui antautumaan ja jäi ensimmäisen mutkan jälkeen joukon viimeiseksi.

Suomalaiskuljettaja ajoi heti jokerilenkille, ja se kannatti. Viittä kierrosta myöhemmin Grönholm nousi taistelemaan tiukasti kakkossijasta, mutta tällä kertaa Ruotsin Kevin Hansen vei taistelun puolen auton mitalla. Kilpailun voittoon ajoi Ruotsin Johan Kristoffersson.

– Finaalissa en saanut hyvää starttia ja jostain syystä emme pärjänneet muille lähtökiihdytyksessä. Ehkäpä se johtui siitä, että juuri ennen finaalia satoi ja lähtöruudussani oli paljon kumia, joka on märällä radalla liukas. Pyörät sutivat melko paljon. En tiedä, lähtö pitää tutkia, että mitä siinä tapahtui, Grönholm totesi.

Ensimmäisessä mutkassa Grönholm jäi kaiken lisäksi sumaan ja putosi joukon kuudenneksi.

– Ei siinä ollut oikein mitään muuta tehtävissä, kun ajaa heti jokerilenkille. Kun sain ajaa vapaata rataa niin sain muita kiinni. Melkein onnistuin nousemaan toiseksi. Johanin (Kristoffersson) vauhtiin ei meillä muilla ollut mitään sanomista. Hieman turhautunut olo on siitä, että emme saa Kristofferssonia aisoihin. Olin koko viikonlopun suorituksissa lähimpänä häntä, mutta silti niin kaukana, Grönholm tunnustaa.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua 17.–18. kesäkuuta Norjassa. Grönholm starttaa kilpailuun MM-pisteiden kolmannelta sijalta.

– Aloitetaan parin päivän huilin jälkeen keskittyminen seuraavaan osakilpailuun Norjaan, ja tsekataan automme datat huolella. Uusi yritys ja uudella innolla, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-osakilpailu, Montalegre, Portugali

1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 3:30.364
2. Kevin Hansen (S) Peugeot + 4.728
3. Niclas Grönholm (FIN) PWR + 4.907
4. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen + 5.373
5. Klara Andersson(S) PWR + 6.655
6. Sebastien Loeb (F) Lancia Delta + 8.884

Lue tästä muita juttuja rallicrossin MM-sarjasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän