Rallicross: Niclas Grönholm ajoi historiallisen MM-voiton Portugalissa

Niclas Grönholm on voittanut ensimmäisenä suomalaiskuljettajana täyssähköautoilla kilpailtavan rallicrossin MM-osakilpailun. Grönholm ajoi kauden viidennen MM-osakilpailun ykköseksi Portugalin Montalegressa.

Kilpailut eivät ole veljiä keskenään vaikka ne ajettaisiin perättäisinä päivinä samalla radalla.
Lauantaina CE Dealer Teamin Grönholm tuskaili Portugalissa rengasrikkojen kanssa, joista jälkimmäinen osui finaaliin paikkoja ratkottaessa tärkeään semifinaaliin.

Suomalaiskuljettaja jäi erässään viimeiseksi ja se merkitsi finaalin ulkopuolelle jäämistä. Tuloksissa Grönholmille kirjattiin seitsemäs sija.

Lue tästä muita juttuja Niclas Grönholmista.

Sunnuntaina tilanne oli päinvastainen. Grönholm voitti oman semifinaalinsa, joka vei hänet finaalin kakkosruutuun. Startissa Grönholm putosi kolmanneksi, ja hän ajoi ensimmäisellä kierroksella suoraa jokerilenkille.

Päätös oli hyvä, sillä suomalaiskuljettaja pääsi ajamaan omaa ajoaan tyhjällä radalla, nousten lopussa taistelemaan osakilpailun voitosta. Ero maalissa ruutulipulle ykkösenä ajaneeseen Ruotsin Johan Kristofferssoniin oli alle sekunti.

Maaliintulon jälkeen kilpailun tuomaristo langetti Kristofferssonille kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ensimmäisen kierroksen törmäyksestä päin Timmy Hansenia. Sakko pudotti ruotsalaiskuljettajan finaalin viimeiseksi, ja se nosti Grönholmin ykköseksi.

– Jos vertaa eiliseen niin aika erilainen lopputulos. Tänään meidän vauhtimme oli jo ennen semifinaalia hyvää. Ajamallakin olisin voittanut, jos en olisi kolmannella kierroksella tehnyt ajovirhettä ja menettänyt yhdellä sektorilla 0.6 sekuntia, mutta hyvä näin.

– Päätimme jo ennen finaalilähtöä, että jos en ole ykkösmutkan jälkeen ykkönen tai kakkonen niin ajan suoraa jokerilenkille. Se oli hyvä päätös. Sain ajaa omaa ajoani ja vauhtini oli hyvää, Grönholm kertoi kilpailun jälkeen.

Ensimmäisenä suomalaiskuljettajana saavutettu täyssähköautojen MM-osakilpailuvoitto oli Grönholmille ajajauran seitsemäs MM-tasolla.

– Voitto tuli sarjatilanteen kannalta oikeaan kohtaan. Olemme tiiminä tehneet jotain oikein, kun vauhtimme finaalissa oli näinkin hyvällä tasolla. Voitto ja tallikaverini kolmas sija tuo jokaiselle tiimissä lisää itseluottamusta. Tästä hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Grönholm muistutti.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaan MM-osakilpailua ajetaan 8.–9. lokakuuta Spa-Francorchampsissa Belgiassa.

FIA World RX1e Montalegre 1 Portugali
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 3:34.313
2. Ole Christian Veiby (N) Volkswagen + 1.666
3. Timmy Hansen (S) Peugeot + 2.080
….
7. Niclas Grönholm (FIN) PWR RX1e

FIA World RX1e Montalegre 2 Portugali
1. Niclas Grönholm (FIN) PWR RX1e 3:37.355
2. Ole Christian Veiby (N) Volkswagen + 2.853
3. Klara Andersson (S) PWR RX1e + 4.412
4. Timmy Hansen (S) Peugeot + 4.821
5. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen + 9.241

MM-pistetilanne 5/11 osakilpailua
1. Johan Kristoffersson (S) 91
2. Ole Christian Veiby (N) 70
3. Timmy Hansen (S) 66
4. Kevin Hansen (S) 62
5. Niclas Grönholm (FIN) 60
6. Klara Andersson (S) 52
7. Gustav Bergström (S) 50
8. Rene Münnich (GER) 44

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän