Rallicross: Juha Rytköselle arvokasta kokemusta Latvian MM-rallicrossista

Juha Rytkönen ja suomalainen Betomik Racing -tiimi tekivät ison ja tärkeän opintomatkan Latviaan viikonloppuna.

Rytkönen ei tällä kertaa yltänyt kahdessa piinkovassa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa finaaliin saakka, mutta tärkeintä oli, että Ford Fiesta Supercaria käskyttävän suonenjokisen suorituskyky tuli ulosmitattua jälleen supertähtien seurassa.

– Haastava reissu tuli tehtyä. Ei ole helppoa taistella miehiä vastaan, jotka ovat samoja ratoja ajaneet jo kymmenen vuotta. Saimme kuitenkin tärkeää treeniä ja kokemusta tällaisesta radasta, joka on pelkkää asvalttia, Rytkönen sanoi.

Suomalainen rallicross-kuljettaja nakutti tasaisen varmasti koko kisaviikonlopun, mutta kärkimiesten kyytiin ei tällä kertaa ollut asiaa. Molemmat välierälähdöt sujuivat Rytköseltä hienosti, mutta kymmenes sija oli parasta, mitä Latvian tuplaviikonloppu pystyi tällä kertaa tarjoamaan.

– On ihan mielettömän vaikeaa löytää ajotapaa tällaiselle radalle, jolla ajaa kunnolla kilpaa ensimmäistä kertaa. Muilla jätkillä on kuitenkin joka mutka hallussa ja autot viimeiseen asti viritetty. Joskus se on tämä raaka työvaihe ja oppiminen vain tehtävä, Rytkönen huomautti.

Jotain MM-sarjan tasosta kertoo, että samana viikonloppuna Latvian radalla ajetun EM-sarjan kisan Rytkönen olisi voittanut ylivoimaisesti.

– Kaverit laskivat, että noin kolme sekuntia olisin ollut siellä voittajaa edellä. Kovimpien kaverien ja autojen kyydissä ei vain vielä pysytä. Ajaminen menee äkkiä yliyrittämisen puolelle, kun kaverit karkaavat maisemaan.

Rytkösen kausi jatkuu MM-sarjassa 9.-10. lokakuuta ajettavalla Belgian osakilpailulla.

Rallicrossin MM-sarjan pisteissä Rytkönen on yhdeksäntenä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here