Ralli: Roope Korhonen Rautio Motorsportin ykköskuljettajaksi

Rautio Motorsport on vahvistanut tulevalle kaudelle sopimuksen SM3-luokan tuoreen Suomen mestarikaksikon Roope Korhosen ja Anssi Viinikan kanssa.

Ensi kaudella Korhonen, 24, siirtyy Suomessa ralli SM-sarjassa ajamaan SM1-luokkaan, jossa hän kilpailee Egon Kaurin käytössä olleella Volkswagen Polo GTI R5:lla. Polon lisäksi Rautio Motorsport on hankkinut Korhosen käyttöön uuden Rally3 Ford Fiestan, jolla Korhonen ja Viinikka lähtevät kilpailemaan rallin MM-sarjaan WRC3-luokan mestaruudesta.

Kuluneella kaudella Rautio Motorsport keskittyi lähinnä sponsoroimaan yksittäisiä kuljettajia, mutta tästä eteenpäin tiimin fokus siirtyy autourheilijoiden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja uran edistämiseen.

Rautio Motorsport solmi keväällä sopimuksen omasta rallivalmennusohjelmasta Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Ohjelma kattaa huolehtimisen niin urheilijoiden fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta kuin ravinto-ohjelmat ja urheilulääkärin palvelut.

Kuortaneella Rautio Motorsportin kuljettajien valmentajina toimivat Sebastian Vettelin kanssa kaksi maailmanmestaruutta voittanut Tommi Pärmäkoski sekä Valtteri Bottaksen taustalla pitkään toiminut Jaakko Ojaniemi.

”Unelmien täyttymys”

Roope Korhonen otti häneen kohdistuneen valinnan tyytyväisyydellä vastaan. Paikka Rautio Motorsportissa takaa 24-vuotiaalle kuljettajalle selkeät rappuset nousta lajin korkeimmalle tasolle. Korhonen kakkosohjaajana jatkaa Anssi Viinikka.

– Valinta oli unelmien täyttymys. Jokainen tietää, kuinka paljon pyrkijöitä rallin ylimmälle tasolle on, ja kun pystyin tästä joukosta erottumaan niin hyvältähän se tuntuu.

– Ensi vuoden ajo-ohjelma on kattava ja uutta on paljon luvassa. Rally2-autosta minulla ei ole kuin yksi lyhyt ajokokeilu, joten kaikki sen luokan auton suhteen on uutta. Ajoimme ralli SM-sarjan tänä vuonna WRC3-kalustolla ja osallistuimme myös Viron MM-ralliin WRC3-luokan autolla, ja se ralli oli meidän ensimmäinen ja ainoa MM-rallimme yleensäkin. Mielenkiintoinen vuosi tulossa. Pääsen ensimmäisen kerran urallani keskittymään toden teolla ajamiseen, Korhonen iloitsi.

Korhosen valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyi jo pari viikkoa sitten, kun hän kävi Kuortaneen Urheiluopistolla kuntotesteissä.

– Kuortaneelta on tulossa henkilökohtaiset ohjelmat, mitä tästä eteenpäin tehdään. Toki olen aiemminkin kunnostani huolta pitänyt, mutta oman ohjelman mukainen työnteko ja se, että joku on vierellä katsomassa, että mitä tai miten asioita teen, on minulle myös uusi osa-alue.

Ensimmäisen kerran Korhonen ja Viinikka pääsevät SM1-luokan Volkswagenin ohjaamoon vielä tämän kauden puolella.

– Tavoitteemme on, että jos vain kelit antavat myöten niin ajamme joulukuussa Rovaniemellä lumella testiä, hän vahvistaa.

Timo Jouhki sparraa taustalla

Yhdeksännen rallin maailmanmestaruuden Timo Jouhkin talliin ajanut Kalle Rovanperä jää Jouhkin viimeiseksi suojatiksi. Hän on ilmoittanut, ettei ota tiimiinsä enää uusia kuljettajia. Hän on myös toivonut työlleen jatkajaa, joten vuosi sitten Suomen MM-rallin alla hän otti yhteyttä Markku Rautioon.

– Sovimme Timon (Jouhki) kanssa tuolloin, että lähden Teemu Sunisen taustajoukkoihin. Siitä eteenpäin yhteistyömme on kehittynyt varsin tiiviiksi ja Timo lupautui uuden hankkeemme sparraajaksi.

– Roope Korhonen ajaa tiimimme VW Polo GTI R5:lla SM1-luokan SM-sarjan sekä tiimimme Ford Fiestalla WRC3-luokan MM-sarjaa. Ensimmäisen kauden tavoitteemme on SM1-luokassa mitali ja WRC3-luokassa mestaruus, Rautio summaa.

Korhoseen Rautio päätyi yhteisymmärryksessä Jouhkin kanssa.

– Seurasin Roopen tekemistä koko kauden ja olin Mikkelin SM-rallissa paikan päällä seuraamassa hänen ajoaan ja vakuutuin näkemästäni. Kävin rallin viimeisen siirtymän lossimatkalla puhuttamassa Roopea, ja totesin itselleni, että hän on tervehenkinen kaveri. Keskustelin asiasta vielä Timon (Jouhki) kanssa ja Roope oli myös hänen ykkössuosikkinsa, Rautio taustoittaa.

Rautio tietää kokemuksesta, että urheilijoiden kehittymiseen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin pelkkä ajotaito.

– Aloitimme viime keväänä Kuortaneen kanssa yhteistyön Egon Kaurin kanssa ja sen tulokset näkyivät hänen kilpailusuorituksissansa melko nopeasti. Tiimissämme on vielä yksi paikka vapaana, mutta sen täyttämiseen meille ei ole mitään akuuttia tarvetta. Annetaan ajan kulua, ja katsellaan rauhassa, Rautio toteaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän