Raision Ikean kaasuasema avattiin tänään

Energiayhtiö Gasumin ja Ikea Suomen yhteistyö jatkuu: Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen on avattu kaasutankkausasema 14.6.2019.

Uusi tankkausasema parantaa vähäpäästöisen liikennekaasun saatavuutta sekä edistää kiertotaloutta Turun talousalueella. Ikea-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi tankkausasemaa Espoon Lommilaan sekä Vantaan Porttipuistoon. Yhteistyön tavoitteena on avata myös lisää kaasutankkausasemia.

Tavaratalojen läheisyyteen avattavien kaasutankkausasemien lisäksi yhteistyöhön kuuluu Ikea-ravintoloiden ruokahävikin hyödyntäminen raaka-aineena biokaasun tuotannossa sekä mahdollisuus kaasun käyttöön Ikean logistiikassa.

Biokaasua valmistetaan ruokajätteen lisäksi muun muassa kotitalouksien ja teollisuuden biojätteistä ja jätevesilietteistä.

Ympäristöystävällisen ja kotimaisen biokaasun käytöllä on mahdollista vähentää liikennepäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Lisäksi kaasu tuottaa vain murto-osan lähipäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin, mikä parantaa kaupunkien ilmanlaatua.

Ikea Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä Ikea-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi.

Raision uuden tankkausaseman avajaisten kunniaksi kaasuautoilijat pääsevät tankkaamaan bio- ja maakaasua Raision asemalla tiistaina 18.6. perjantaihin 21.6. asti alennettuun hintaan, vain 1 €/kilo (vertailuhinta 0,641 €/l).

Tankkausasema sijaitsee osoitteessa Itäniityntie 15.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!