Porschen Pohjois-Euroopan ratakausi avattiin Latviassa

Kuva: PCRF.

Porsche Sprint Challenge NEZ – rataluokan kisakausi avattiin viikonloppuna Riian Bikerniekissä.

Bikerniekin vauhdikas, monen kisakuljettajan ehdottomaksi suosikikseen nimeämä rata ei tarjonnut sään puolesta haasteita, vaan keliolosuhteet olivat sekä harjoitus- että varsinaisina kilpailupäivinä kuivat ja pilvipoutaiset – siis käytännössä ihanteelliset kilvanajoon.

Ensimmäisessä kisalähdössä Tommi Haru kävi viihdyttävän, jopa äärimmäisen tiukan kisan Raivo Tammin seuratessa korkeintaan puskurinmitan päässä suomalaisen pakoputken päistä. Ruutulipulle ehti kuitenkin varmoin ottein Haru.

Karting-puolelta ja rallicross-autojen ratista kokemusta tähän asti kerännyt Relaa Racingin nuorukainen Luka Nurmi ajoi ensimmäisen koppiautojen kisalähtönsä ratapuolella, ja piti hienosti aika-ajoissa ansaitun kolmospaikkansa, jättäen taakseen tallipäällikkönsä ja kokeneemman rataketun, Raimo Niemen.

Palkintokorokkeella kuohujuomaa tosin ei nuoren kuljettajan iästä johtuen tälle tarjoiltu – siihen on vielä muutama vuosi aikaa.

Toisessa kisalähdössä Nurmi antoi pienen myrskyvaroituksen tulevan kesän koitoksista, kun tämä pysytteli vanhalla 997.2-sukupolven Porsche 911 GT3 Cup -kilpurilla kahta sukupolvea uudemmilla autoilla ajaneiden Harun ja Tammin tuntumassa.

Vain viisitoistavuotias tamperelainen alkoi todenteolla saada vauhtia ajoonsa, kunnes epäonnisessa shikaanin kanttikiven ylityksessä GT3:n etuspoilerin splitteri irtosi.
Lopputuloksena heikentynyt etupään aerodynamiikka pakotti Luka Nurmen himmaamaan hieman vauhtia, mutta kuitenkin niin että sekä Harun että Tammin tiimeissä varmasti tiedetään vastuksen olevan kova tulevissa kisoissa.

Jälkimmäisessä kisalähdössä maaliintulojärjestys pysyi siis samana kärkikuljettajien osalta.

Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa, Ahveniston moottoriradalla 7.-9.6.2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here