Porsche tekee kunniaa vuoden 1993 Boxster-konseptille — markkinoille rajoitetun erän juhlamalli

Porsche juhlistaa Roadster-malliperheensä 25-vuotispäivää erityisellä Boxster 25 Years ‑juhlamallilla, jonka tuotanto on rajattu ainoastaan 1 250 yksilöön.

Juhlaversio perustuu nelilitraisella ja kuusisylinterisellä 400 hv:n bokserimoottorilla varustettuun GTS 4.0 -malliin.

Monet sen muotoilun yksityiskohdat tuovat mieleen kuitenkin alkuperäisen Boxster-konseptin.

Boxsterin ensimmäinen tuotantoversio lanseerattiin vuonna 1996 ulkomuodoltaan lähes identtisenä konseptimallin kanssa. Sittemmin Boxster on ehtinyt jo neljänteen mallisukupolveen ja yhteensä 357 000 auton tuotantomäärään.

Kuparinhohtoinen

Juhlamallin näyttävimpiin ominaisuuksiin kuuluu uuden tulkinnan saanut kuparinhohtoinen Neodyme-väri, joka loi alkuperäisessä konseptissa tyylikkään kontrastin metalliselle GT Silver ‑pääsävylle.

Uutuusmallissa Neodyme-erikoisväriä on hyödynnetty etupuskurissa, sivuilma-aukkojen kehyksissä, mallimerkinnän kirjaimissa ja kaksisävyisissä 20” kevytmetallivanteissa.

GT Silver ‑korivärin ohella Boxsterin juhlamalli on saatavissa myös Deep Black- ja Carrara White ‑metallisävyillä.

Huomiota herättäviin yksityiskohtiin kuuluu myös Exclusive Design ‑mallistosta lainattu polttoaineen täyttöluukun Porsche-teksti, joka sopii alumiininhohtoisena täydellisesti sporttipakosarjan kiiltävien pakoputkien kanssa.

Erikoismallin sisäverhoilu on historiallisen esikuvansa tavoin punaista nahkaa. Avattavaan, punaiseen kangaskattoon on kirjailtu Boxster 25 ‑teksti. Sekä verhoilu että katto ovat saatavissa haluttaessa myös mustina.

Vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa alumiininsävyinen sisätilojen design-paketti, 14-suuntaisesti säädettävät urheiluistuimet, Boxster 25 ‑tekstillä varustetut kynnyslistat sekä nahkaverhoiltu ja lämmitetty monitoimiohjauspyörä.

Kuva: Porsche.

400 hevosvoimaa

Uutuusmalli on varusteltu 718 Boxster GTS 4.0:sta ja 718 Spyderin tehokkaammasta versiosta tutulla nelilitraisella ja kuusisylinterisellä bokserimoottorilla.

Autossa on aapaasti hengittävä 400-hevosvoimainen voimanlähde. Erikoismalli on saatavissa kuusivaihteisella käsivaihteistolla sekä 7-vaihteisella PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla.

PDK-vaihteistolla ja vakiovarusteisiin sisältyvällä Sport Chrono ‑paketilla auto saavuttaa 293 km/h:n huippunopeuden ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa tasan neljässä sekunnissa.

Vakiovarusteisiin kuuluvat myös ajokorkeutta kymmenellä millimetrillä madaltava PASM-aktiivijousitus sekä mekaanisella taka-akselin tasauspyörästön lukolla varustettu Porsche Torque Vectoring (PTV) ‑järjestelmä. Nämä ominaisuudet tarjoavat täydellisen tasapainon erinomaisen ajomukavuuden ja dynaamisten ajo-ominaisuuksien välillä.

Boxster 25 Years -mallin hinnat alkaen 157 948 euroa ja Boxster 25 Years PDK -mallin hinnat alkaen 156 534 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron ja maakohtaisen varustelun.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here