Poliisi: Polkupyörävarkaudet ovat usein osa huumausainerikollisuutta

Hämeen poliisi muistuttaa, että polkupyörän rungon numero kannattaa aina ottaa ylös ja ilmoittaa jos pyörä varastetaan. Samoin polkupyörä tulisi valokuvata varkauksien selvittämisen helpottamiseksi. Kuva: Poliisi.

Hämeen poliisilaitos on kesän aikana kohdistanut useita toimenpiteitä polkupyöriä varastaviin henkilöihin. Poliisilla on ollut lähes viikoittain kiinni henkilöitä polkupyörien varastamisesta, varastetun polkupyörän myymisestä tai muusta hallussa pitämisestä.

Näiden juttujen yhteydessä on yleensä takavarikoitu myös erilaisia huumausaineita ja käteistä rahaa, joiden perusteella anastetut pyörät toimivat vaihdon välineenä huumausainekaupassa, todetaan poliisin tiedotteessa.

13.8. neljäkymmentävuotias lahtelainen mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä kolmesta polkupyöriä koskeneesta varkaudesta. Saman henkilön epäillään liittyvän muihinkin ilmoitettuihin polkupyöriä koskeviin varkauksiin, mutta näiden osalta tutkinta on vielä poliisin mukaan kesken.

14.8. noin neljäkymmentävuotias lahtelainen mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta ja työkaluja koskeneesta varkaudesta. Tämän juttusarjan yhteydessä takavarikoitiin myös polkupyöriä, joiden osalta alkuperän selvittely on poliisin mukaan osittain kesken.

Päihdeongelma ajaa tekemään rikoksia

Nämä jutut ovat esimerkkejä siitä, kuinka vakava päihdeongelma ajaa usein henkilön tekemään erilaisia liikenne-, omaisuus- ja petosrikoksia, todetaan poliisin tiedotteessa.

Polkupyörävarkauksien tutkinnassa on huomattu, että ihmiset eivät välttämättä ilmoita pyörän anastuksesta, mikäli heillä ei ole pyörään vakuutusta tai jos pyörä on anastushetkellä ollut auki, eikä siten vakuutusyhtiö korvaa anastettua pyörää.

Poliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan polkupyörän varkaudesta, koska polkupyöriäkin koskevat varkausrikokset tutkitaan, kun tutkintaan on edellytykset. Mitä paremmat tiedot pyörästä on ilmoituksessa, sitä suurempi mahdollisuus on rikoksen selvittämiselle.

Katso tästä muita juttuja pyörävarkauksista.

Polkupyörästä on erityisesti korona-kevään myötä tullut monelle ihmiselle tärkeä kulkuneuvo ja osa pyöristä on jopa useiden tuhansien erojen arvoisia.

Poliisin näkökulmasta liian usein varkausrikoksista epäiltyjen hallusta takavarikoidaan anastetuksi epäiltyjä polkupyöriä, joiden alkuperä on epäselvä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here