Poliisi keskittyy kohta puhalluttamaan erityisen paljon

Kuva: Poliisi.

Poliisi toteuttaa 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin perjantai 14.12. klo 14 – lauantai 15.12. klo 14 välisenä aikana.

Rattijuopumusvalvontamaratonissa tehdään mahdollisimman kattavaa ja tehokasta rattijuopumusvalvontaa poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla valvonnan pääpainon ollessa ilta- ja yöajassa.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa se, että jos illalla on tullut nautittua alkoholipitoisia juomia, voi päihteet näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa.

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000. Poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin ratista kahden viikonlopun aikana yhteensä 252 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 75 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Rattijuopumusvalvontaa tehdään nyt, koska rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suurimmillaan marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon.

Valvontaa voi seurata Twitterissä #rattisvalvontamaraton -tunnisteella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here